Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se izručenje

Razotkrivena tajna kostura u koferima: Uhićena žena koja je ubila dvoje djece

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Policija Južne Koreje uhitila je ženu za koju se sumnja da je ubila dvoje djece u dobi od 5 i 10 godina te njihova tijela stavila u kofere.

U Južnoj Koreji uhićena je 42-godišnja žena zbog navodnog ubojstva dvoje djece čija su tijela otkrivena u koferima kupljenim na aukciji na Novom Zelandu.

Južnokorejske vlasti uhitile su u srijedu ženu zbog dvije optužbe za ubojstvo.

Ostaci dvoje male djece, koji su bili u dobi od oko pet i deset godina, bili su skriveni u koferima nekoliko godina prije nego što je obitelj iz Aucklanda kupila kofere na internetskoj aukciji. Kada su ih otvorili, šokirali su se prizorom i odmah kontaktirali policiju, bilo je to 11. kolovoza. Policija je potvrdila da obitelj koja je kupila kofere nema veze s ubojstvom djece.

Pročitajte i ovo Tragedija na Novom Zelandu Troje žrtava identificirano Detalji bizarne nesreće na poznatom otočju, poginulo pet osoba: Unajmili čamac za snimanje ptica, prevrnuo ih kit

Pročitajte i ovo Tragedija na Novom Zelandu luka je zatvorena Bizarna nesreća na poznatom otočju: Kit prevrnuo čamac? Poginulo pet osoba

Pročitajte i ovo Ilustracija Morbidno otkriće Kupili kovčege na dražbi i unutra pronašli nešto užasno: "Smrad je odmah bio prepoznatljiv"

Nakon detaljne istrage južnokorejska policija uhitila je ženu u stanu u gradu Ulsanu. Novozelandska policija zatražila je nalog za uhićenje žene prema sporazumu o izručenju s Južnom Korejom.

Krajem kolovoza policija je rekla da je identificirala ženu za koju vjeruje da je članica obitelji dvoje djece, piše Guardian.

Čeka se izručenje

Kriminalistički inspektor Manukau Tofilau Faamanuia Vaaelua rekao je u četvrtak da je uhićenje žene rezultat međunarodne suradnje.

"Imati nekoga u pritvoru u inozemstvu u tako kratkom vremenskom razdoblju rezultat je uspješne suradnje korejskih vlasti, naše policije i  i Interpola", rekao je Vaaelua.

Vlasti Novog Zelanda zatražile su da žena ostane u južnokorejskom pritvoru do završetka procesa izručenja. Uznemirujući slučaj dobio je veliku pozornost na Novom Zelandu. Riječ je navodno o Novozelanđanki koja je rođena u Koreji, a stigla je u Južnu Koreju 2018. i od tada nije napuštala tu zemlju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene