Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Troje žrtava identificirano

Detalji bizarne nesreće na poznatom otočju, poginulo pet osoba: Unajmili čamac za snimanje ptica, prevrnuo ih kit

Tragedija na Novom Zelandu
Tragedija na Novom Zelandu Foto: AP
Troje od petero poginulih u kobnoj novozelandskoj pomorskoj nesreći identificirano je uz pomoć njihovih rođaka i prijatelja. Do nesreće je došlo u subotu kod Kaikoure, obalnoga grada na Južnom otoku.

Tugujuća obitelj i prijatelji identificirali su troje od petero poginulih u nesreći koja se dogodila u subotu kod Kaikoure, obalnoga grada na Južnom otoku.

Njihov čamac prevrnuo se vjerojatno nakon sudara s kitom. U trenutku nesreće na njemu se nalazilo 11 putnika. Čarter čamac dužine 8,5 metara unajmljen je za ekspediciju promatranja i snimanja ptica na tri sata.

Spasioci su uspjeli spasiti šestero ljudi, a tijela petero poginulih pronađena su u unutrašnjosti plovila. Putnici su bili članovi Društva za fotografiranje prirode Novog Zelanda.

Obitelji objavile imena žrtava

Vlasti nisu objavile imena žrtava, ali obitelj i prijatelji njihove identitete su objavili u medijima. Troje identificiranih su Susan Cade, Cathye Haddock i Peter Charles Hockley.

Cade i Haddock bile su dugogodišnje prijateljice. Cade je kao jednu od žrtava identificirala bivša gradonačelnica Wellingtona Celcia Wade-Brown, koja ju je poznavala otprilike 10 godina preko Kajakaške mreže Wellington Sea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna smrtno stradalo troje ljudi Oglasili se vlasnici teretnog vlaka koji je sudjelovao u nesreći kod Novske: "Teško je zamisliti da bi itko mogao preživjeti takav udar..."

Haddockin identitet potvrdio je njezin suprug Peter Simpson.

"Imala je puno prijatelja i bila je omiljena. Jednostavno je imala vremena za sve i uspjela je sve uklopiti u svoj svijet", kazao je Simson.

Hockleyja je među mrtvima identificirala njegova kći, koja je tražila da ostane anonimna.

Rekla je da je bio nevjerojatan tata i čovjek dobrog srca koji je volio fotografiju, piše New York Post.

Kit isplivao ispod čamca

Povjerenstvo za istragu nesreća istražuje što se dogodilo u vrijeme dok je more bilo mirno.

Pročitajte i ovo Pelješki most doneseno rješenje Nakon objave DNEVNIK.hr-a divljak s Pelješkog mosta koji je pregazio djevojku (15) ide u zatvor

Gradonačelnik Kaikoura Craig Mackle rekao je nacionalnoj televiziji kako vjeruje da se čamac prevrnuo kada je kit isplivao ispod njega.

"Imamo prevrnuti čamac koji je prevrnuo kit koji je došao odozdo", rekao je.

Kaikoura je popularno odredište ljubitelja promatranja kitova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene