Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićena dvojica Bošnjaka zbog ratnih zločina nad Hrvatima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica visokih bošnjačkih vojnih i policijskih dužnosnika iz razdoblja rata u Bosni i Hercegovini uhićena su u ponedjeljak pod sumnjom da su odgovorni za ratne zločine počinjene nad Hrvatima u Bugojnu.

Glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić potvrdio je u
Sarajevu kako su po nalogu Odjela za ratne zločine tijekom dana uhićeni Enes Handžić, rođen 1960. godine i Senad Dautović, rođen 1963. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubijeno više od 200 civila Đurić dobio 8 godina zatvora za ratni zločin u BiH Slika nije dostupna Srbi uhićeni zbog ratnih zločina

"Protiv njih je pokrenuta istraga zbog postojanja osnovane sumnje da su tijekom 1993. i 1994. godine počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv osoba hrvatske nacionalnosti", kazao je Grubešić.

Pojasnio je kako se dvojica uhićenih sumnjiče za zločine protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika.

Obojica su nakon uhićenja prebačena u Sarajevo gdje će ih saslušati državni tužitelj.

Senad Dautović je u ratnom razdoblju bio na dužnosti načelnika policijske uprave u Bugojnu, dok je Enes Handžić bio pomoćnik zapovjednika zadužen za obavještajne poslove 307. brigade Armije BiH.

Lokalni mediji izvijestili su kako su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), koji su i obavili uhićenje, istodobno započeli pretragu prostorija policijske uprave u Bugojnu kao i sjedišta Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije u Zenici.

Pretpostavlja se kako agenti SIPA-e tragaju za dokazima o umiješanosti Handžića i Dautovića u ratne zločine nad bugojanskim Hrvatima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene