Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon jeftiniji iPhone?

U rujnu nam stižu čak dva iPhonea?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim iPhonea 5, Apple navodno priprema i iPhone 4GS koji bi trebao biti jeftiniji i prodavati se u prepaid paketima

Već duže vremena nagađa se o tome hoće li Apple predstaviti iPhone 4GS ili potpuno novi model iPhone 5, a posljednje glasine kažu da će Steve Jobs predstaviti oba telefona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Postojao je 'iPhone prije iPhonea' Ove stvari NISTE znali o iPhoneu! Slika nije dostupna Jeftina kopija punjača iPhone joj EKSPLODIRAO u ruci: Umalo izgubila vid!

O iPhoneu 5 pisali smo krajem prošlog tjedna – ovaj bi telefon trebao naslijediti aktualni model te će imati neka poboljšanja poput bolje kamere (rezolucije 8MP), jačeg procesora i eventualno većeg ekrana i podrške za NFC.

Sada se pojavila glasina da će Apple paralelno s ovim modelom predstaviti i iPhone 4GS, koji bi trebao biti jeftiniji i prvenstveno namijenjen prepaid tržištu, odnosno ne bi trebali potpisati pretplatnički ugovor da bi ga mogli povoljnije kupiti.

Brojni tržišni analitičari smatraju da bi predstavljanje jeftinije verzije iPhonea itekako imalo smisla. Naime, oko dvije trećine mobilnih korisnika u svijetu koriste prepaid, odnosno nisu vezani ugovorom za mobilne operatere, već račun obnavljaju bonovima.

Takvim su korisnicima, a kada su pametni telefoni u pitanju, najzanimljiviji Androidi jer ponuda smartphonea koji rade na ovom mobilnom operativnom sustavu uključuju i jeftine modele koji su pristupačni masovnom tržištu. To se pogotovo odnosi na masovna tržišta Azije, Južne Amerike i Afrike na kojima bi Apple s jeftinijim telefonom za čiju kupnju nije potrebno potpisivanje ugovora uvelike povećao svoj udio.

Također, s obzirom na posljednje događaje s konkurentima ove kompanije – pogotovo sa sve slabijom pozicijom Nokije, ali i Research In Motiona, otvara se velik prostor na mid-range tržištu pametnih telefona koje će, ako su ove glasine točne, popuniti Apple.

Nažalost, nekakvih konkretnih informacija o tome kako bi iPhone 4GS trebao izgledati nemamo – spominje se jedino da bi trebao biti sličan trenutnom 8GB iPod Touchu koji košta 229 dolara, a njegova bi se cijena trebala kretati oko 350 dolara. Informacije s početka godine govorile su da Jobs i ekipa razmišljaju o telefonu s manjim ekranom, no takve se glasine više ne spominju.

Do izlaska nove verzije (ili novih verzija) iPhonea – što se očekuje negdje tijekom rujna, vjerojatno ćemo se naslušati još svakakvih glasina, a sigurni smo da Apple ne bi pogriješio s predstavljanjem jeftinijeg modela namijenjenog prepaid korisnicima čime bi uvelike povećao udio na tržištu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene