U požaru je migrant zadobio teške ozljede (Foto: AFP)
U požaru je migrant zadobio teške ozljede (Foto: AFP) Foto: AFP

U požaru u policijskoj postaji u Velikoj Kladuši ozlijeđen migrant i tri policajca. Jedan ilegalni migrant teško je ozlijeđen, a tojica policajaca zadobili su lakše ozljede u požaru koji je izbio u policijskoj postaji u Velikoj Kladuši, potvrdila je glasnogovornica MUP-a Unsko-sanske županije Snežana Galić.


Incident se zbio u nedjelju navečer nakon što su policajci priveli dvojicu migranata osumnjičenih za sudjelovanje u krađi.

Vezani članci Migrantima obojane glave bojom u spreju Teške optužbe: Objavljene fotografije navodnog zlostavljanja migranata na granici s BiH, hrvatski policajci im na glavi crtali križeve sprejem u boji? Kolona migranata (Foto: Željko Lukunić/Pixsell) Optužnica protiv krijumčara ilegalnih migranata: Prevozili ih kroz Bosnu do Hrvatske, uzeli oko 36,8 tisuća eura

Kako je Galić pojasnila lokalnim medijima migranti, migranti su bili pod utjecajem alkohola te su odbijali svaku suradnju s policijom pa su privedeni u policijsku postaju i tamo smješteni u dvije odvojene zatvorske ćelije.

Nešto prije 21 sat izbio je požar u jednoj od njih pri čemu je teške opekline zadobio pritvoreni migrant, a policajci koji su su se tamo nalazili otrovali su se dimom.

Gasitelji koji su tamo ubrzo stigli lokalizirali su požar nakon sat vremena, a ozlijeđeni migrant smješten je na liječenje u Županijsku bolnicu u Bihaću.

"U tijeku je očevid i tek nakon toga znat ćemo kako je došlo do požara", kazala je Galić.

Na području Unsko-sanske županije i dalje boravi više tisuća ilegalnih migranata, koji iz tog dijela BiH pokušavaju nastaviti put k Hrvatskoj.

Smješteni su uglavnom na području Velike Kladuše te u okolici Bihaća, gdje je u tijeku podizanje novog velikog prihvatnog centra u nekadašnjim pogonima tvornice "Bira".

Tamo je trenutačno smještaj osiguran za oko 1300 osoba, a moguće je dodatno proširenje smještajnih kapaciteta. (Hina)