Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stotine ozlijeđenih

VIDEO Strava i užas: Serija eksplozija kontejnera s kemikalijama, poginulo najmanje 49 ljudi. Vlasti pozvale građane da daju krv

Požar u Bangladešu
Požar u Bangladešu Afp
Aktualno Galerija Požar u Bangladešu Požar u Bangladešu Foto: Afp Požar u Bangladešu Požar u Bangladešu Foto: Afp Požar u Bangladešu Požar u Bangladešu Foto: Afp Požar u Bangladešu Požar u Bangladešu Foto: Afp +0 Požar u Bangladešu Galerija 1/5 >>
U ogromnom požaru u kopnenom skladištu kontejnera na jugoistoku Bangladeša poginulo je najmanje 49 ljudi, a ozlijeđeno više od 300.

Požar u kontejnerskom skladištu izbio je u subotu navečer u Sitakundi, 40 kilometara udaljenom od lučkoga grada Čitagonge, izazvavši višestruke eksplozije kontejnera nakon velike eksplozije na tom mjestu, rekli su dužnosnici.

Prema posljednjim infromacijama u eksploziji kontejnera s kemikalijama poginulo je najmanje 49 ljudi, a stotine ih je ozlijeđeno. "Skladište kontejnera sadrži hidrogen-peroksid", rekao je novinarima šef vatrogasaca Main Uddin.

"Još uvijek ne možemo kontrolirati vatru zbog ove kemikalije", istaknuo je Uddin.

Požar u Bangladešu Požar u Bangladešu (Foto: Afp)

Eksplozija je potresla četvrt, a prozori na obližnjim kućama su razbijeni, rekli su lokalni stanovnici.

Broj mrtvih mogao bi porasti jer su neki od ozlijeđenih u kritičnom stanju, rekao je kirurg iz Čitagonge Mohamed Elias Hosein. Među ozlijeđenima su vatrogasci i policajci, rekao je.

Pozvao je sve liječnike u okrugu da pomognu, a stanovnike da hitno daju krv.

Pročitajte i ovo Požar u Grčkoj VATROGASCI U BORBI Veliki požar blizu Atene: Oštećene kuće i automobili, evakuirani dijelovi regije

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Službe na terenu VIDEO Vatra progutala zgradu u središtu Moskve: Ljudi zarobljeni u plamenu, neki skakali s krova

Nije odmah jasno što je izazvalo požar. Djelatnici vatrogasne službe rekli su kako sumnjaju da je možda potjecao iz spremnika vodikovog peroksida i da se brzo proširio na druge spremnike.

U području Patenga u Čitagongi 2020. godine tri su osobe poginule nakon što je eksplodirao spremnik za naftu u skladištu kontejnera.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene