Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ozbiljne indicije'

Islamističke skupine danas planiraju bombaški napad na Berlin?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačke vlasti strahuju od opasnosti od napada tijekom javnih prijenosa finala nogometne Lige prvaka između dvaju njemačkih klubova u subotu navečer, tvrdi se u internetskom izdanju časopisa Spiegel.

Njemačka kriminalistička policija (BKA) raspolaže 'indicijama koje treba uzeti ozbiljno' o mogućem planu napada u Njemačkoj, nastavlja tjednik, ne navodeći izvore.

Pročitajte i ovo Ruska vojska, ilustracija Stižu nove snage Mnogo Rusa posljednjih dana priključilo se vojsci: "Zbog ovog su željni osvete" Njemačka policija, ilustracija Čeka ga teška kazna Prvotravanjska šala otišla predaleko: Svojim potezom izazvao je veliku policijsku akciju

Kriminalistička policija zasad nije bila u mogućnosti odgovoriti na upit AFP-a o tom događaju, kako prenosi ta agencija.

U petak je na tajnom sastanku predsjednik BKA Joerg Ziercke izvijestio ministre unutarnjih poslova saveznih zemalja o mogućem terorističkom napadu u Njemačkoj, dodaje Spiegel.

>> Brutalno ubojstvo vojnika nasred ulice u Londonu!

Bombaške napade navodno pripremaju neki islamistički krugovi, a mete bi bila mjesta na kojima će se upriličiti javni prijenosi utakmice na golemim ekranima, koji su predviđeni u čitavoj Njemačkoj, kaže isti izvor.

Sigurnosne mjere moraju se zato posebno pojačati u Berlinu, gdje će finale Borussije i Bayerna biti prenošano ispred Brandenburških vratiju, jer u zemlji u kojoj je nogomet sport broj jedan organizatori berlinskog prijenosa očekuju da ćer se okupiti možda i 200.000 osoba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene