Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačke vlasti strahuju od opasnosti od napada tijekom javnih prijenosa finala nogometne Lige prvaka između dvaju njemačkih klubova u subotu navečer, tvrdi se u internetskom izdanju časopisa Spiegel.


Njemačka kriminalistička policija (BKA) raspolaže 'indicijama koje treba uzeti ozbiljno' o mogućem planu napada u Njemačkoj, nastavlja tjednik, ne navodeći izvore.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović i Plenković bodre Vatrene uoči odlučujuće utakmice: ''Pokažite ono najbolje što znate, dajte sve od sebe'' Gibon Kent Odlične vijesti za Vatrene! Gibon Kent prognozirao pobjedu Hrvatske nad Škotskom

Kriminalistička policija zasad nije bila u mogućnosti odgovoriti na upit AFP-a o tom događaju, kako prenosi ta agencija.

U petak je na tajnom sastanku predsjednik BKA Joerg Ziercke izvijestio ministre unutarnjih poslova saveznih zemalja o mogućem terorističkom napadu u Njemačkoj, dodaje Spiegel.

>> Brutalno ubojstvo vojnika nasred ulice u Londonu!

Bombaške napade navodno pripremaju neki islamistički krugovi, a mete bi bila mjesta na kojima će se upriličiti javni prijenosi utakmice na golemim ekranima, koji su predviđeni u čitavoj Njemačkoj, kaže isti izvor.

Sigurnosne mjere moraju se zato posebno pojačati u Berlinu, gdje će finale Borussije i Bayerna biti prenošano ispred Brandenburških vratiju, jer u zemlji u kojoj je nogomet sport broj jedan organizatori berlinskog prijenosa očekuju da ćer se okupiti možda i 200.000 osoba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook