Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pušenje u restoranima i barovima u Finskoj zabranjeno je od petka, a ta se zemlja priključila europskom trendu.


Od 1995. godine pušenje je zabranjeno na radnim mjestima, a ograničenja na konzumiranje duhana u Finskoj u stalnom su porastu od tada. Pušenje nije dopušteno u javnim zgradama ni u javnom prometu.

Vezani članci Slika nije dostupna Finci ništa ne prepuštaju slučaju i pripremaju podzemni grad prije najveće ruske vojne vježbe Slika nije dostupna BUDUĆNOST STIŽE U SKANDINAVIJU Finci ulažu u Hyperloop, najbrži transportni sustav na planetu

Zakonom su 2000. godine cigarete proglašene "kancerogenim i opasnim tvarima".

Djelomična zabrana koja je stupila na snagu nakon ponoći u četvrtak, omogućuje pušenje u zatvorenim prostorijama gdje se ne služe hrana i piće te na otvorenim prostorima. Također, više do 100 velikih barova, kafića i restorana diljem zemlje dobilo je dvogodišnje prijelazno razdoblje da dopuste pušenje u za to posebno određenim prostorijama, koja ne smiju biti veća od područja za nepušače.

Irska je bila prva europska zemlja koja je zabranila pušenje 2004. a slijedile su je Norveška, Italija, Švedska i nekoliko drugih. Velika Britanija, Danska, Francuska, Njemačka i Grčka imaju slične planove.