Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Amazonski domorodac prozvan ''najusamljenijim čovjekom na svijetu'' umro je u "plućima svijeta" nakon što je 26 godina živio u izolaciji.


Domorodac kojeg su prozvali "najusamljenijim čovjekom na svijetu", umro je u prašumi Amazoni nakon što je 26 godina živio odsječen od civilizacije. 

Vezani članci Slika nije dostupna U Amazoni otkriveno novo pleme, našli ga putem satelita Slika nije dostupna Novo pleme: Tek otkriveni, a prijeti im uništenje

Pustinjak je izbjegavao svaki kontakt s vanjskim svijetom iako su ga vlasti držale na oku i povremeno mu ostavljale zalihe. Bio je poznat i kao Čovjek iz rupe jer je pravio duboke rupe za hvatanje životinja i skrivanje u njima.

Funai, tijelo brazilske vlade koje utvrđuje i provodi politike u vezi s autohtonim narodima, pronašlo je njegovo tijelo kako leži u visećoj mreži. Nisu utvrđeni znakovi borbe ili nasilja, stoga je policija zaključila da je umro prirodnom smrću. Bez obzira na izjave policije, njegovo će tijelo biti podvrgnuto forenzičkom vještačenju.

Izbjegavao je uspostaviti komunikaciju

"Najusamljeniji čovjek na svijetu" zamijećen je prvi put 1996., a svaki put kad bi se s njim pokušalo stupiti u kontakt, pobjegao bi. Unatoč njihovim darovima, koji su se najčešće sastojali od sjemenki ili alata. U rijetkim trenucima kada su mu službenici prilazili pobjegao bi u svoju slamnatu kolibu te bi odbijao uspostaviti komunikaciju, a jednom je prilikom ispalio strijelu na dužnosnika Funaija, probivši mu pluća.

Katolička crkva /Ilustracija Katolička crkva ispričala se za stoljeće zlostavljanja domorodačke djece: Još se čeka Papina isprika

Ilustracija Gradonačelnik se oženio za aligatora pa ljubio svoju ''malu princezu'': Kumu je brinula samo jedna stvar

Nakon umalo kobnog incidenta dužnosnici su zaključili da bi bilo bolje ne smetati mu, želeći ga ostaviti da proživi sam u šumi, gdje je kopao zamke za hvatanje divljih životinja, lovio bambusovim strijelama, skupljao voće i divlji med te sadio male vrtove.

Lokalne su vlasti od područja u kojem je obitavao, s namjerom da zaštite njegov teritorij, napravile rezervat. Vrijeme je provodio sijekući drveće i loveći životinje, a hodao je uokolo polugol pokriven samo krpom na leđima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju