Posljednjeg dana osmodnevne utrke s bikovima u španjolskoj Pamploni, koja se održava u sklopu svetkovine San Fermin, bik je nabo dvojicu muškaraca za kojima je trčao ulicama grada, a nekoliko je trkača ozlijeđeno, službeno je objavljeno u ponedjeljak.


Jedan tjedan u srpnju stotine ljudi odjevenih u bijelo i s crvenim maramama sudjeluju u trčanju pred bikom uskim ulicama ovog španjolskoga grada. To je trčanje postalo turistička atrakcija koja privlači tisuće.

Vezani članci Wings for life world run - 5 Ujedinite se za jedan cilj i trčite za one koji ne mogu kako bi jednom mogli: "Imamo osjećaj da je to naš praznik, budi nam neku nadu i sreću“ Srećko Sabalić, predstojnik Klinike za traumatologiju U Traumu stižu ozlijeđeni Zagrepčani, predstojnik za DNEVNIK.hr: "Spremni smo za prihvat ranjenika iz Siska i Petrinje"

Nekolicina muškaraca već je ove godine nabodena na rogove, a ponedjeljak, osmi i posljednji dan pamplonske svetkovine, bio je posebno krvav: jedan od šest bikova odvojio se od skupine i napao trkače, dvojicu na rogovima podignuo u zrak i razderao im noge.

Drugi su sudionici pokušali skrenuti bikovu pozornost i na kraju su uspjeli.

VIDEO Pogledajte što im je razjareni bik napravio...

Trčanje s bikovima obično traje tri do pet minuta, bikovi zatim sudjeluju u večernjoj borbi s bikovima, a onda ih ubiju.

Osim dvojice nabodenih, u ponedjeljak je ozlijeđeno još petero trkača.

U nedjelju su još devetorica muškaraca bila u bolnici, zbog prošlotjednih ozljeda, objavile su bolničke vlasti regije Navarre. Jedan od njih je i Amerikanac Bill Hillmann, suautor knjige "Fiesta: Kako preživjeti pamplonske bikove". On se u trku spotaknuo i pao, a bik mu je probo bedro. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook