Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Postavljena je torba izrađena od krokodilske kože na mjesto gdje bi posjetitelji zoološkog vrta očekivali ​​krokodila. Time ukazuju na ilegalnu trgovinu divljim životinjama.


Torbica od krokodilske kože koja je izložena u londonskom zoološkom vrtu zaplijenjena je u zračnoj luci u Velikoj Britaniji.

Vezani članci Dolazak lijesa kraljice Elizabete u Edinburgh VIDEO Na ispraćaju kraljice neugodna scena za princa: "Andrew, ti si bolesni starac!" Lijes kraljice Elizabete stiže u London Kraljevska obitelj Oglasio se princ Harry: "Bako, zauvijek sam ti zahvalan." Objavljene službene upute za kraljičin ispraćaj, razrađene su do najsitnijih detalja

"Ova torba je plivala ​​u sporim rijekama i potocima diljem jugoistočne Azije i Indonezije. Tijekom posljednjih 75 godina više od 80 posto sijamskih krokodila je nestalo. Mnogi, poput ovog, bili su lovljeni zbog svoje kože u sklopu ilegalne trgovine divljim životinjama", stoji na natpisu pored ograde.

Sijamski krokodili, koji su porijeklom iz dijelova jugoistočne Azije, kritično su ugroženi i gotovo su izumrli u divljini. Zbog kombinacije gubitka staništa i lova, 99 posto više nije na svom izvornom području. Ljudi su koristili njihova prirodna staništa za uzgoj riže. Komercijalni lov na njihovu kožu postao je širokih razmjera 1950-ih.

Medvjedica Eta VIDEO Novi zagrebački dom za medvjedicu čija je mama uginula u naletu vlaka: "Obožava sočne cikle i kruške"  

"U ZSL-u radimo globalno s vladama i lokalnim zajednicama kako bismo zaštitili divlje životinje, podržali provedbu zakona koja cilja na mreže trgovaca ljudima, osnažili lokalne zajednice pogođene IWT-om i smanjili potražnju za ugroženim divljim životinjama", istaknuo je za Huffington Post voditelj gmazova i vodozemaca u zoološkom vrtu ZSL Ben Tapley.

 

 

 

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju