Australski premijer Tony Abbott rekao je u četvrtak da su džihadisti Islamske države gori od nacista.


"Nacisti su učinili strašna zla, ali su imali dovoljan osjećaj stida da ih pokušaju sakriti. Ovi se hvale svojim zlom. To je nepojmljivo", rekao je Tony Abbott na australskom radiju.

Vezani članci Slika nije dostupna IMAJU MJESEC DANA VREMENA Američki vojni vrh morat će izraditi novi plan za borbu protiv ISIS-a Slika nije dostupna DŽIHADISTIČKI "GOEBBELS" UBIJEN U ZRAČNOM UDARU Pravda udijeljena tvorcu zločinačke propagande

"Ponašaju se kao i srednjovjekovni barbari, samo što to odašilju u svijet. To tom zlu daje dodatnu dimenziju", rekao je Abbott i naglasio da se mora učiniti sve što se može kako bi se Islamska država porazila.

DISKRETNA I MOĆNA JEDINICA 'CIA ciljano likvidira vođe IS-a'

Abbott je to rekao u vrijeme dok australska vlada razmatra zahtjev Sjedinjenih Država da proširi svoj doprinos u borbi protiv Islamske države i pridruži se zračnim napadima na njihove ciljeve u Siriji.

Australski premijer najavio je da će odluka o tome biti donijeta idući tjedan.

Australija je dio koalicije koja iz zraka napada ISIS u Iraku, uz Ameriku, Kanadu, Dansku, Francusku, Jordan, Nizozemsku i Britaniju.

U koaliciji koja uz američko predvodništvo napada džihadiste u Siriji su Bahrein, Kanada, Jordan, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook