Obavijesti Pretražite Navigacija
Tajanstvena žena

Tko je majka Kim Jong Una?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državna televizija Sjeverne Koreje objavila je dokumentarac o svom novom vođi, a u njemu je spomenuta za javnost tajanstvena žena – njegova majka.

Ko Yong – hui, majka Kim Jong Una spomenuta je prvi puta i to u kontekstu odanosti njegovom ocu, svom partneru Kim jong Ilu. 'Jednom je (Kim Jong Un) čekao sa svojom majkom cijelu noć da se general (Kim Jong Il) vrati s inspekcije terena 16. veljače', rečeno je u dokumentarcu. 16. veljače je bio rođendan Kim Jong ila, preminulog u prosincu prošle godine, javlja The Korea Herald.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un Sve nazvao agresijom Kim Jong Un bijesan zbog poteza SAD-a i Južne Koreje: "Američki imperijalisti i marionetski izdajnici" Kim Jong Un Kim Jong Un sije strah Nitko ne može ući u grad s 200 tisuća ljudi niti izaći iz njega zbog bizarne krađe: Vojska ide od kuće do kuće

Novi vođa, čuje se u dokumentarcu, sa suzama u očima prisjeća se svog oca i kako je svoj život i obitelj podredio vojnoj politici u ekonomsko nepovoljnom razdoblju, zvanom 'marš oskudice'.

>> Ni na -9 nisu smjeli nositi rukavice, kape i šalove

>> 'Nije se smjelo pitati zašto smo u logoru. Odmah bi nas strijeljali'

Vjeruje se da je komunistička zemlja, koja prioritet stavlja na obiteljsko porijeklo prilikom 'klasificiranja ljudi', izbjegavala javno spominjanje Ko, jer je Koreanka rođena u Japanu.

Ko je rođena 1953., a emigrirala je iz Japana u Koreju ranih 60-ih i radila je kao plesačica u plesnoj trupi Mansudae Art do 1970-ih.

S Kim Jong Ilom je počela živjeti sredinom 70-ih i rodila mu troje djece, sinove Jong Una, Jong-chula i kćer Yo-jong. Bolovala je od raka te je umrla u Parizu 2004. godine. S Kim Jong Ilom se nikada nije vjenčala.

Analitičari interpretiraju spominjanje majke korejskog vođe na nacionalnoj televiziji kao prvi korak prema njezinom idealiziranju. Isto je bilo i s majkom prethodnog vođe, Unovog oca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene