Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajanstvena žena

Tko je majka Kim Jong Una?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državna televizija Sjeverne Koreje objavila je dokumentarac o svom novom vođi, a u njemu je spomenuta za javnost tajanstvena žena – njegova majka.

Ko Yong – hui, majka Kim Jong Una spomenuta je prvi puta i to u kontekstu odanosti njegovom ocu, svom partneru Kim jong Ilu. 'Jednom je (Kim Jong Un) čekao sa svojom majkom cijelu noć da se general (Kim Jong Il) vrati s inspekcije terena 16. veljače', rečeno je u dokumentarcu. 16. veljače je bio rođendan Kim Jong ila, preminulog u prosincu prošle godine, javlja The Korea Herald.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Objavljene rijetke fotografije Kim Jong Unove majke Ko Yong Hui (Screenshot TV Chosun) Bila je plesačica Pogledajte vrlo rijetke fotografije Kim Jong Unove majke

Novi vođa, čuje se u dokumentarcu, sa suzama u očima prisjeća se svog oca i kako je svoj život i obitelj podredio vojnoj politici u ekonomsko nepovoljnom razdoblju, zvanom 'marš oskudice'.

>> Ni na -9 nisu smjeli nositi rukavice, kape i šalove

>> 'Nije se smjelo pitati zašto smo u logoru. Odmah bi nas strijeljali'

Vjeruje se da je komunistička zemlja, koja prioritet stavlja na obiteljsko porijeklo prilikom 'klasificiranja ljudi', izbjegavala javno spominjanje Ko, jer je Koreanka rođena u Japanu.

Ko je rođena 1953., a emigrirala je iz Japana u Koreju ranih 60-ih i radila je kao plesačica u plesnoj trupi Mansudae Art do 1970-ih.

S Kim Jong Ilom je počela živjeti sredinom 70-ih i rodila mu troje djece, sinove Jong Una, Jong-chula i kćer Yo-jong. Bolovala je od raka te je umrla u Parizu 2004. godine. S Kim Jong Ilom se nikada nije vjenčala.

Analitičari interpretiraju spominjanje majke korejskog vođe na nacionalnoj televiziji kao prvi korak prema njezinom idealiziranju. Isto je bilo i s majkom prethodnog vođe, Unovog oca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene