Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sprovodu Kom Jong-Ila

Ni na -9 nisu smjeli nositi rukavice, kape i šalove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodstvo Sjeverne Koreje je ‘preporučilo’ svojim stanovnicima da ne nose ni kapu ni rukavice na sprovodu vođi 28. prosinca, usprkos velikoj hladnoći, ukazujući im da se trebaju ugledati na držanje nasljednika Kim Jong-una koji je hodao gole glave pored mrtvačkih kola.

Dan prije nacionalnog pogreba Kim Jong-Ila, vlasti u glavnom gradu upozorile su građane da će Kim Jong-Un, sin i nasljednik pokojnika, ‘ispratiti lijes generala golih ruku i glave’, piše Daily NK.

Civilima je bilo zabranjeno nositi rukavice, kapu ili šal, čak i u slučaju snijega, dodaju novine u svom internetskom izdanju.

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja testirala bojeve glave krstarećeg projektila lansirala i raketu Sjeverna Koreja testirala bojeve glave krstarećeg projektila Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru?

>> 'Nije se smjelo pitati zašto smo u logoru. Odmah bi nas strijeljali'

>> Otkriven misterij 'divovskog vojnika' sa sprovoda Kim Jong-ila

Vlasti su upozorile da će ‘iza svakog reda biti netko tko će ih nadzirati’, dodaje se.

Temperature su 28. prosinca pale na -9 stupnjeva Celzijusa, prema južnokorejskim meteorološkim podacima. Stotine tisuća civila i vojnika poredalo se duž avenija Pjongjanga kako bi odali počast tijekom trosatnog poverke s lijesom pokojnog vođe. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene