Vodstvo Sjeverne Koreje je ‘preporučilo’ svojim stanovnicima da ne nose ni kapu ni rukavice na sprovodu vođi 28. prosinca, usprkos velikoj hladnoći, ukazujući im da se trebaju ugledati na držanje nasljednika Kim Jong-una koji je hodao gole glave pored mrtvačkih kola.


Dan prije nacionalnog pogreba Kim Jong-Ila, vlasti u glavnom gradu upozorile su građane da će Kim Jong-Un, sin i nasljednik pokojnika, ‘ispratiti lijes generala golih ruku i glave’, piše Daily NK.

Civilima je bilo zabranjeno nositi rukavice, kapu ili šal, čak i u slučaju snijega, dodaju novine u svom internetskom izdanju.

Vezani članci Kape za zmije Njihove zmije pravi su prinčevi i princeze, svaki dan imaju novu kapu Sjeverna Koreja na paradi predstavila ogromnu balističku raketu I dalje krše međunarodne sankcije: "Nisu testirali nuklearne, ni balističke projektile, ali..."

>> 'Nije se smjelo pitati zašto smo u logoru. Odmah bi nas strijeljali'

>> Otkriven misterij 'divovskog vojnika' sa sprovoda Kim Jong-ila

Vlasti su upozorile da će ‘iza svakog reda biti netko tko će ih nadzirati’, dodaje se.

Temperature su 28. prosinca pale na -9 stupnjeva Celzijusa, prema južnokorejskim meteorološkim podacima. Stotine tisuća civila i vojnika poredalo se duž avenija Pjongjanga kako bi odali počast tijekom trosatnog poverke s lijesom pokojnog vođe. (Hina)