Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA TERENU OD PRVOG DANA

Tim reportera i snimatelja Nove TV opisali svoje iskustvo izvještavanja o ratu u Ukrajini: "Na aerodrom smo došli popodne. Sljedeće jutro bio je bombardiran"

Ivan Čorkalo, Ana Malbaša, Domagoj Mikić, Miroslav Bokan, Igor Letica, Miro Klarić i Kristijan Janton - tim reportera i snimatelja informativnog programa Nove TV od prvog dana na terenu su pratili zbivanja u Ukrajini i gledateljima donosili relevantne i najnovije informacije. Za kamere Nove TV opisali su svoje iskustvo.

Od prvog dana agresije Rusije na Ukrajinu tim reportera i snimatelja Nove TV gledateljima je omogućio da dobiju najrelevantnije i najnovije informacije – uživo iz Kijeva, ali i s graničnih prijelaza gdje se odvija humanitarna i izbjeglička kriza.

"Sedam dana, 4000 kilometara, više od 15 uključenja uživo u informativni program Nove TV. I sve to zahvaljujući trojici ljudi, kolegi Igoru Letici, Miri Klariću i Kristijanu Jantonu", objasnio je reporter Domagoj Mikić.

"Kada bih mogla jednom riječi opisati – tuga", rekla je reporterka Ana Malbaša koja se u Poljskoj susrela s tužnim ratnim sudbinama mnogobrojnih izbjeglica iz Ukrajine. A najviše su je potresli rastanci s obitelji.

Izbjeglički krizu pratio je i Domagoj. Svjedočio je i trenutku koji se pamti cijeli život. "U cijeloj jezi dječjeg plača, suza, rastanka, razdvajanja obitelji – sve nas je razveselio plač bebe koja se rodila. Majka čim je prešla granicu je dobila trudove i na samom graničnom prijelazu se porodila u kolima hitne pomoći", naveo je.

Na prvoj crti

Koliko je novinarski posao nepredvidljiv i opasan dobro znaju reporter Ivan Čorkalo i snimatelj Miroslav Bokan koji su u Kijev sletjeli dan prije samog napada na Ukrajinu. "Kad smo mi došli tamo bila je srijeda popodne. Sletjeli smo na kijevski aerodrom koji je sutradan ujutro bombardiran i uništen. Ništa nije odavalo da bi sutra mogao početi rat", ispričao je Bokan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zgrada u plamenu FOTOGALERIJA Potresni prizori spašavanja iz uništene stambene zgrade, dvije su osobe ubijene

Pročitajte i ovo Sanja Jurišić SANJA JURIŠIĆ IZ POLJSKE Očaj i tuga na graničnom prijelazu: "Susreli smo i jednog Hrvata koji tu danima kuha za izbjeglice"

Ujutro su ih probudile sirene za opću opasnost. Više od 26 sati trajala je njihova evakuacija iz Kijeva do poljske ranice. Cijelo su vrijeme dokumentirali i izvještavali o stanju na ključnim točkama, opasnostima i izbjeglicama. "Kada smo se evakuirali iz Kijeva i vozili po autocesti gdje je bilo tisuće civila u koloni, istovremeno prema gradu dolaze tenkovi, autobusi puni naoružanih vojnika u obranu draga. Čovjek se osjeća kao topovsko meso", rekao je Čorkalo.

Reporteri i snimatelji svjedočili su mnogim teškim trenucima, ali i solidarnosti ljudi koji su nesebično pristizali iz mnogih gradova da bi pomogli Ukrajincima koji su preko noći ostali bez krova nad glavom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene