Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Datum zasad nepoznat

Theresa May najavila ostavku: S pozicije premijerke planira otići prije druge faza pregovora o Brexitu

Britanska premijerka Theresa May (Foto: AFP)
Britanska premijerka Theresa May (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Britanska premijerka Theresa May (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Britanska premijerka Theresa May rekla je parlamentarnim zastupnicima Konzervativne stranke da će podnijeti ostavku prije druge faze pregovora o Brexitu.

May je svoju odluku obznanila pred Odborom 1922, tj. odborom kojeg čine parlamentarni zastupnici Konzervativne stranke, izvijestio je britanski Guardian.

Pročitajte i ovo Britanski parlament (Foto: AFP) produljen rok za brexit Nastavlja se politički kaos u Velikoj Britaniji: Parlament odbio svih osam alternativnih prijedloga za Brexit Britanska premijerka Theresa May (Foto: AFP) Buran dan u parlamentu Britanski zastupnici odbili dogovor Therese May: Doznajte odgovore na neka od najvažnijih pitanja o sudbini Brexita

Iako nije rekla kojeg datuma planira podnijeti ostavku, rekla je da želi da na njezino mjesto dođe novi premijer iz Konzervativne stranke.

Svoju je odluku donijela dan nakon što su parlamentarci izglasali preuzimanje kontrole nad britanskim izlaskom iz Europske unije. Trojica su ministara – Richard Harrington, Alistair Burt i Steve Brine – izišla su iz vlade kako bi glasala za taj prijedlog.

Prema ishodu glasanja parlamentarci će moći glasati za seriju opcija, koje će vjerojatno uključiti i glasanje o "mekšem Brexitu" te o drugom referendumu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene