Britanska premijerka Theresa May rekla je parlamentarnim zastupnicima Konzervativne stranke da će podnijeti ostavku prije druge faze pregovora o Brexitu.

Galerija


May je svoju odluku obznanila pred Odborom 1922, tj. odborom kojeg čine parlamentarni zastupnici Konzervativne stranke, izvijestio je britanski Guardian.

Vezani članci Brexit (Foto: Screenshot/YouTube) Ne razumijete koji se vrag događa s Brexitom? Komičari uspjeli pojednostavniti stvar Britanski premijer Boris Johnson (Foto: AFP) Britanska vlada objavila novi plan za Brexit: Ovo je jedina alternativa izlasku bez sporazuma

Iako nije rekla kojeg datuma planira podnijeti ostavku, rekla je da želi da na njezino mjesto dođe novi premijer iz Konzervativne stranke.

Svoju je odluku donijela dan nakon što su parlamentarci izglasali preuzimanje kontrole nad britanskim izlaskom iz Europske unije. Trojica su ministara – Richard Harrington, Alistair Burt i Steve Brine – izišla su iz vlade kako bi glasala za taj prijedlog.

Prema ishodu glasanja parlamentarci će moći glasati za seriju opcija, koje će vjerojatno uključiti i glasanje o "mekšem Brexitu" te o drugom referendumu.