Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Farmeri strahuju

GMO trava mutirala i ubila krave!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajanstvena smrt goveda potaknula je federalnu istragu u srednjem Teksasu, a brojni farmeri strahuju da je i njihova trava kontaminirana.

Prema preliminarinim rezultatima ispitivanja, krave su se razboljele kad su pasle travu, piše CBS News. Mrtve krave bile su vlasništvo Jerryja Abela koji ima ranč u Austinu, istočnom dijelu Teksasa. 'Travu koristimo već petnaest godina i odlično je izgledala, imala je jako puno lišća i velik udio proteina. To je trebalo biti savršeno', rekao je Abel.

Pročitajte i ovo Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

>> Biste li vi pili mlijeko ove klonirane krave?

Trava je genetski modificirana vrsta koja je rasla na Abelovom ranču i zadnjih petnaest godina bila hrana za njegove krave. Prije tri tjedna, njegove su krave uživale u svježoj travi, no odjednom je sve pošlo krivo.

'Kad je netk od nas prvi put čuo urlanje stoke, mislio je da se krava teli ili tako nešto, ali smo uočili da gotovo svi volovi leže na podu. Brzo smo shvatili da je situacija jako ozbiljna. Neki su već ili mrtvi, a ostali su imali bolne grčeve. To je bilo dosta traumatično za mene jer apsolutno ništa nisam mogao učiniti. Bilo je očito da će uginuti', kazao je Abel.

>> Znanstvenici proizveli GMO majmuna himeru

To se doista i dogodilo, 15 od 18 krava je uginulo, a preliminarni testovi su pokazali da je trava koja se godinama koristila na tom ranču odjednom počela proizvoditi cijanid s čim je otrovala stoku. Međutim, ono što najviše zabrinjava farmere jest to što su, nakon testiranja svoje GMO trave, neki od njih otkrili da su njihova polja također kontaminirana te da sadrže cijanid. No, utješno je da više ni jedna krava nije uginula.

Znanstvenici trenutno seciraju travu kako bi se utvrdilo je li došlo do neočekivanih mutacija, a dok se cijeli slučaj ne ispita, Abel je odlučio svoju stoku držati na sigurnom

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene