Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanska policija uhitila je 25 mafijaša, među njima i ženu koja je vođenje kriminalne obitelji naslijedila od supruga, ubojice osuđenog na doživotni zatvor, objavila je Ansa.


Maria Angela Di Trapani vodila je mafiju u Resuttani, jednoj od osam četvrti u sicilijanskom glavnom gradu Palermu, objavili su karabinjeri.

Vezani članci Privođenje osumnjičenih za stečajne malverzacije Policija objavila detalje: Kako se stečajni sudac s uigranom ekipom okoristio za 30 milijuna kuna Uhićenje carinika Luke Ploče Pogledajte video: Uhićen carinik Luke Ploče, bio je dio lanca preprodaje kokaina

Di Trapani i ostali uhićeni su pod optužbama za pripadnost mafiji, iznudu i posjedovanje ukradne robe. Mjesne trgovce prisiljavali su da im plaćaju zaštitu, objašnjava Ansa.

Mafijaška kuma Maria već je provela sedam godina u zatvoru zbog toga što je posredovala između supruga Salvina Madonije i članova njegove mafijaške obitelji.

Žene na čelu mafijaških obitelji iznimna su rijetkost, ali ih ima. Početkom godine talijanski je sud osudio Patriziju Messinu Denaro, čiji je brat jedan od vodećih mafijaških bjegunaca, na 14 i pol godina zatvora. (Hina)