Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanska policija uhitila je 25 mafijaša, među njima i ženu koja je vođenje kriminalne obitelji naslijedila od supruga, ubojice osuđenog na doživotni zatvor, objavila je Ansa.


Maria Angela Di Trapani vodila je mafiju u Resuttani, jednoj od osam četvrti u sicilijanskom glavnom gradu Palermu, objavili su karabinjeri.

Vezani članci Krušlin pušten na slobodu - 3 VIDEO Dva osječka suca i Drago Tadić idu u istražni zatvor, donesena odluka i za braću Mamić. Krušlin išetao iz zgrade Županijskog suda Zdravko Mamić Nakon niza uhićenja osječkih sudaca oglasio se i Zdravko Mamić: ''Žrtvovao sam sebe i živote svojih bližnjih...''

Di Trapani i ostali uhićeni su pod optužbama za pripadnost mafiji, iznudu i posjedovanje ukradne robe. Mjesne trgovce prisiljavali su da im plaćaju zaštitu, objašnjava Ansa.

Mafijaška kuma Maria već je provela sedam godina u zatvoru zbog toga što je posredovala između supruga Salvina Madonije i članova njegove mafijaške obitelji.

Žene na čelu mafijaških obitelji iznimna su rijetkost, ali ih ima. Početkom godine talijanski je sud osudio Patriziju Messinu Denaro, čiji je brat jedan od vodećih mafijaških bjegunaca, na 14 i pol godina zatvora. (Hina)