Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tadić: Hrvatsko priznanje Kosova nepovoljno će utjecati na odnose sa Srbijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik i lider Demokratske stranke (DS) Boris Tadić kazao je, u razgovoru za Radio televiziju Srbije (RTS), emitiranom u ponedjeljak navečer, kako je "on je upozorio Hrvatsku da će, ako prizna nelegalno Kosovo, to nepovoljno utjecati na bilateralne odnose".

"Hrvatska politika treba ozbiljno razmisliti koje su stvarne konzekvence jednog takvog priznanja. To bi imalo trenutačan negativni utjecaj na naše bilateralne odnose, bez obzira na to što mi želimo najbolje odnose s tom zemljom i da ona što prije uđe u EU", kazao je Tadić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna velika obljetnica Jandroković uputio čestitku u povodu 30. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 30. OBLJETNICA PRIZNANJA Koautorica Ivana Petrović o knjizi "Diplomatski pečat - sasvim osobno": "To su junaci jedne druge bojišnice koja nije dovoljno valorizirana u javnosti"

"Mi želimo rješavati mnoga otvorena pitanja s Hrvatskom, ali akt dobrosusjedstva svakako nije priznavanje nelegalnog Kosova i Metohije", rekao je predsjednik Srbije za RTS.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene