Rusi se nadaju da će PAK-DA,
Rusi se nadaju da će PAK-DA,

Bude li PAK-DA doista toliko moćan kao što se najavljuje, moći će napasti bilo koju točku na Zemlji unutar samo dva sata!


Ukoliko je za vjerovati informacijama koje dolaze iz ruskih vojnih krugova, tamošnji stručnjaci očekuju da će do 2020. godine dovršiti funkcionalni motor koji će biti ugrađen u strateški zrakoplov nazvan PAK-DA.

Riječ je o hipersoničnom "nevidljivom" bombarderu zastrašujućih mogućnosti, za koji ruska vojska tvrdi da će, između ostalog, moći izvoditi nuklearne udare iz svemira, ali i koji će biti toliko brz da će moći doletjeti do bilo koje točke na Zemlji unutar samo dva sata!

General pukovnik Sergej Karakajev potvrdio je da je model tog motora uspješno testiran, a prema nekim najavama mogao bi biti predstavljen na Međunarodnome vojnom tehnološkom forumu tijekom rujna 2016. u Moskvi.

Pri izgradnji zrakoplova će pomagati i znanstvenici  sa Središnjeg aerohidrodinamičkog instituta. a očekuje se da će u konačnici težiti između 20 i 25 tona, izjavio je pukovnik Aleksej Solodovnikov za agenciju RIA.

"Model je uspješno testiran, no još je dalek put prije nego što uspijemo izraditi funkcionalni proizvod. Ipak, vjerujem da ćemo do 2020. godine biti gotovo i da će PAK-DA ubrzo potom poletjeti", izjavio je Karakajev.

Pogledajte u nastavku kako bi trebao izgledati taj bombarder kojemu su već nadjenuli nadimak "nevidljiva smrt".