Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Društvene mreže gore

Srpska vlada bolnici i Crvenom križu donirala tisuće boca rakije za - dezinfekciju: "Odmah mi se upalilo grlo..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijest o vladinoj donaciji je odjeknula društvenim mrežama i pokrenula lavinu reakcija. No postoji racionalno objašnjenje.

Opća bolnica u Kruševcu u srednjoj Srbiji kao i tamošnji Crveni križ odlukom vlade Srbije obogatit će svoje zalihe dezinficijensa – rakijom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Donacija SAD-a - 3 RTG uređaji Kontejnerski teret u hrvatskim lukama od sada će pregledavati uz pomoć visoke tehnologije

Naime, vlada Srbije je bez naknade odlučila donirati više od 9 tisuća boca viljamovke zaplijenjene kod inspekcijskog nadzora još 2005. godine.

Vijest je odjeknula društvenim mrežama i pokrenula lavinu reakcija.

„15 godina stara viljamovka za dezinfekciju. Bojim se da će ta dezinfekcija biti unutrašnjeg tipa“, „Čim je pala odluka vlade da se bolnici pokloni Viljamovka za dezinfekciju, meni se grlo upalilo. Koja koincidencija“, samo su neki od komentara.

No za donaciju postoji racionalno objašnjenje. Emina Todorović iz kruševačkog Crvenog križa pojasnila je da je s jednom tvornicom alkoholnih pića dogovoreno da će besplatno preraditi rakiju u medicinski alkohol.

„Imajući u vidu da nas na jesen najvjerovatnije očekuje novi val koronavirusa, te da će svakako biti i veće potrebe za sredstvima za dezinfekciju, našem gradu ova pomoć puno znači, posebno jer se u kruševačkoj bolnici liječe pacijenti iz cijelog Rasinskog okruga, a gradi se i COVID bolnica koja će zbrinjavati pacijente iz cijele regije“, kazala je Todorović.

U rješenju vlade Srbije stoji kako će Crveni križ i Opća bolnica u Kruševcu rakiju viljamovku koristiti za dezinfekciju radnih površina, a koliko će se takvog dezinficijensa dobiti vidjet će se nakon što se utvrdi koja je količina ostala u bocama s obzirom da su 15 godina stajale, piše Blic.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene