Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tri sata davao iskaz

Osumnjičeni za ubojstvo malene Danke napokon progovorio i sve šokirao

Aktualno Galerija Danka Ilić, privođenje osumnjičenih Danka Ilić, privođenje osumnjičenih Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Facebook Srđana Jankovića dovode na sud Srđana Jankovića dovode na sud Foto: Informer/Screenshot Danka Ilić Danka Ilić Foto: DNEVNIK.hr +0 Danka Ilić Galerija 1/4 >>
Srđan Janković, osumnjičeni za ubojstvo Danke Ilić, s lisicama na rukama i nogama uveden je u zgradu Tužiteljstva, gdje je tri sata davao iskaz o tome što se dogodilo kobnog dana. Dosad se branio šutnjom, no promijenio je taktiku.

Srđan Janković, osumnjičeni za ubojstvo djevojčice Danke Ilić (2), doveden je u utorak prijepodne na saslušanje u Više javno tužiteljstvo u Zaječaru. Tri sata odgovarao je na pitanja tužitelja o ubojstvu Danke Ilić, a nakon toga vraćen je u zatvor.

Na saslušanju je Janković negirao izvršenje kaznenog djela koje mu se stavlja na teret i rekao da nije sudjelovao u ubojstvu djevojčice. Štoviše, rekao je da djevojčicu nikad nije ni vidio! 

"U prostorijama Višeg javnog tužiteljstva u Zaječaru saslušan je osumnjičeni Srđan Janković, koji je u potpunosti negirao izvršenje kaznenog djela", stoji u priopćenju Višeg javnog tužiteljstva u Zaječaru.

Janković, inače zaposlenik Vodovoda iz Bora, dosad se branio šutnjom u stravičnom slučaju koji je potresao cijelu regiju. Njegov iskaz ipak neće promijeniti tijek istrage i potragu za tijelom djevojčice koje još nije nađeno. 

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. ožujka u Banjskom Polju kod Bora, kamo je došla u obiteljsku kuću s majkom i bratom. Policija je nakon deset dana potrage uhitila dvojicu radnika Vodovoda iz Bora, Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića. Dragijević je priznao da su djevojčicu udarili službenim automobilom, a on ju je ubio golim rukama jer je dijete još bilo živo. Potom su je ubacili u prtljažnik automobila i zakopali na deponiju. Dragijević je također izjavio kako su mu brat i otac pomogli premjestiti tijelo. Oni su također uhićeni, a brat Dalibor u policiji je i preminuo, navodno od posljedica policijskog zlostavljanjaž, o čemu se još provodi istraga. 

Pročitajte i ovo Napad Ukrajine na Rusiju prekretnica u ratu? VIDEO Počelo je ono čega se mnogi boje, Ukrajina prvi put napala ruski teritorij zapadnim oružjem: Moskva već zaprijetila totalnim ratom

Pročitajte i ovo Danka Ilić Važni tragovi Novi detalji istrage ubojstva malene Danke: "To je ključno za ovaj slučaj, ali postoji jedan problem..."

Policija je obišla brojne lokacije u potrazi za tijelom Danke Ilić, no bez uspjeha. Također, u istrazi je izuzeto više od 500 predmeta, međutim biološki tragovi djevojčice nisu pronađeni, pa ni u automobilu kojim su je udarili i prevozili. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene