Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prljava kampanja?

Povjerenstvo otvorilo postupak protiv Bartulice, Kekin se pita: "I ja bih voljela čuti kako preživljava s 38 eura na mjesec"

Aktualno Galerija Stjepo Bartulica Stjepo Bartulica Foto: Damjan Tadic/Cropix Stjepo Bartulica Stjepo Bartulica Foto: Damjan Tadic/Cropix Stjepo Bartulica Stjepo Bartulica Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivana Kekin, saborska zastupnica (Možemo) Galerija 1/4 >>
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokreće postupak protiv zastupnika Stephena Nikole Bartulice.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokreće postupak protiv zastupnika Stephena Nikole Bartulice zbog slučaja kupnje nekretnine. 

Zastupnik Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica kupio je kuću na tri etaže i vrt na otoku Prviću u prosincu prošle godine za 300.000 eura.  

Prema njegovoj imovinskoj kartici, on i žena mjesečno zarađuju 3600 eura, a za dva kredita moraju izdvojiti 3562 eura. Tako se u pitanje dovodi kako žive od 38 eura mjesečno. Bartulica se oglasio na društvenim mrežama.

"Sve što moja obitelj posjeduje stekli smo na pošten i transparentan način. Sve zakonske obaveze koje imam kao saborski zastupnik sam ispunio. Sve ostalo je prljava kampanja radikalne ljevice i Možemo protiv Domovinskog pokreta! Ovo sve je samo dokaz da sam na ispravnom putu. Hvala svima na podršci".

Ivana Kekin, kandidatkinja za EU parlament na listi Možemo, brzo mu je odgovorila "Ja bih isto voljela čuti od Bartulice kako preživljava s 38 eura na mjesec. Moj sin koji ima džeparac 30 eura tjedno me zamolio da to saznam. On jedva to razvuče od ponedjeljak do ponedjeljka. Ne znam, možda mȁna Božja, nemam drugo objašnjenje", kazala je Kekin. 

Pročitajte i ovo Hrvatsko gospodarstvo u EU Ne vjeruju svi brojkama HDZ se hvali brojkama, Dretar poručuje: "To je kao prekrasna djevojka navečer u klubu, a ujutro slijedi otrežnjenje kad se opere"

"Svaki obveznik koji ima obvezu nastalu do 31. prosinca 2023. bio je dužan istu prijaviti u imovinskoj kartici za 2023. te će stoga Povjerenstvo ispitati navode iznesene u Vašem članku i otvoriti predmet protiv obveznika Stephena Nikole Bartulice", stoji u odgovoru Povjerenstva koji su poslali Indexu. 

Kako su naglasili, Povjerenstvo se neće baviti nevjerojatnim nesrazmjerom prihoda i troškova obveznika, odnosno nesrazmjerom prihoda i troškova kredita, već samo propustima u imovinskoj kartici.

Index je došao do Ugovora o kreditu prema kojem je vidljivo da je Bartulica prošle godine podigao novi kredit od 270 tisuća eura kod Zagrebačke banke, a da mu mjesečna rata iznosi 2351,43 eura.

Kredit je dignut uz kamatu od 3,39 posto i mora se vratiti u roku od 11,5 godina, odnosno u 139 rata.

Bartulica već ima kredit od 270 tisuća eura podignut 2013. godine, za koji plaća 1211 eura mjesečno, a podignut je na 30 godina. Prema tome ispada da Bartulica na dva kredita mjesečno troši 3562 eura.

Prema imovinskoj kartici, Bartulica ima prihode od 3096 eura neto. U rubrici ostali prihodi navedeno je 50 eura. Supruga ima prihode od 551 euro.

Prema tome ispada da Bartulice cijeli iznos svojih primanja troše na kredite.

Index navodi da je uz nekretninu na Prviću, koja tlocrtno ima 142 kvadrata i tri etaže - prizemlje, prvi kat i potkrovlje, a od mora je udaljena svega dvije do tri minute hoda, Bartulica kupio i vrt koji se nalazi uz samu kuću.

Pročitajte i ovo Stjepo Bartulica Pronašao krivce Oglasio se Bartulica nakon što je procurila priča o kreditima i plaći: "Rekao sam kako ću postati meta"

Sama kuća prodana je za 270 tisuća eura, a vrt za 30 tisuća, što čini ukupnu cijenu od 300 tisuća eura.

Nepoznato je i odakle Bartulici 30 tisuća eura kojim bi pokrio razliku od kredita koji iznosi 270 tisuća eura do pune cijene, koja iznosi 300 tisuća eura, s obzirom na to da Bartulica u imovinskoj kartici dosad nije prijavio nikakvu štednju, a zadržao je sve nekretnine, piše Index.

Bartulica kredit i kuću još uvijek nije upisao u imovinsku karticu. Financijska zaduženja moraju biti upisana u imovinsku karticu, a Bartulica to nije učinio.

"Rekao sam kako ću postati meta, što se i vidi zadnjih tjedana.
Maja Sever najavljuje kako je Index krenuo s blaćenjem. Pokušavaju spriječiti moj ulazak u Europski parlament, gdje ću zastupati vrijednosti koje Maja Sever, ekipa iz neMožemo, Telegrama, Novosti i sličnih, preziru! Sve što moja obitelj posjeduje stekli smo na pošten i transparentan način.

Pročitajte i ovo Stjepo Bartulica PITANJE IMOVIINE Od čega žive? Bartulice mjesečno zarade 3600 eura, a na kredit im ode 3562 eura

Sve zakonske obveze koje imam kao saborski zastupnik sam ispunio. Sve ostalo je prljava kampanja radikalne ljevice i Možemo! protiv Domovinskog pokreta! Sve ovo samo je dokaz da sam na ispravnom putu", napisao je.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene