Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upropastili su

Poznati odvjetnik tvrdi da zbog policije tijelo djevojčice Danke nikad neće biti pronađeno

Potraga za tijelom Danke Ilić
Potraga za tijelom Danke Ilić Foto: Telegraf/Facebook
Poznati odvjetnik Borivoje Borović tvdi da je policija upropastila slučaj i da tijelo djevojčice Danke Ilić neće pronaći.

Borivoje Borović, jedan od najpoznatijih srpskih odvjetnika, izjavio je da tijelo djevojčice Danke Ilić (2) iz Bora, koja je nestala 26. ožujka, nikada neće biti pronađeno.

Kazao je da je pod pritiskom političke vlasti policija odradila istragu “traljavo i neprofesionalno“.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom Danke Ilić u selu Zlot umrla u mjestu Zlot Majka osumnjičenog za ubojstvo dvogodišnje Danke iznenadno preminula

“Ovaj slučaj je policija upropastila, jer je javno vodila istragu objavljujući čak i izjave koje su okrivljeni dali na saslušanju. Pogrešno je i što je javnosti i okrivljenima priopćeno da je za to kazneno djelo zapriječena doživotna kazna zatvora. Zatim je u policijskoj stanici preminuo jedan od osumnjičenih, vjerojatno pod torturom. Sada svaki okrivljeni, koji je preživio, može reći da mu je pod policijskom torturom iznuđena izjava“, rekao je odvjetnik za agenciju Beta.

Pročitajte i ovo Osumnjičenik za Dankino ubojstvo uveden u dvorište kuće - 3 Tijelo još nije pronađeno Novi svjedoci u slučaju Dankina ubojstva: Saslušanja su zakazana

Prema njegovim riječima, ako se dokaže da je Dalibor Dragijević preminuo uslijed policijske torture, izjave ostalih okrivljenih koji su priznali zločin ne mogu biti dokaz.

“Ako ne bude ni DNK tragova iz vozila, to će značiti da su od strane političara kontanimirani svi dokazi, koji su brzopleto htjeli priopćiti da je riješen taj slučaj. Policija se prilično izblamirala što ni poslije skoro dva mjeseca nije pronašla tijelo. Očigledno je da nisu na vrijeme poduzeli kriminalističke i forenzičke radnje, već su se oslanjali na poligraf što je nebitno za tužiteljsku istragu“, rekao je Borović.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice Danke - 1 začarani krug Novi zaplet u slučaju Danke Ilić: "MUP umjesto da otkrije i progoni počinitelje kaznenih djela, sudjeluje najvjerojatnije u zlostavljanju i mučenju"

Naglasio je da tijelo djevojčice neće biti pronađeno.

“Tijelo Danke Ilić neće biti pronađeno i istraga će se morati obustaviti, a ova tragedija će biti pretvorena u farsu“, ocijenio je i dodao da je slučaj Danke Ilić samo jedan u nizu koji policija nije riješila zbog pritiska i miješanja političke vlasti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene