Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže tužbu protiv Hrvatske

Srbijanska računica: Šteta od zatvaranja granice 45 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema prvim procjenama udruge prijevoznika Srbije, šteta nastala blokadom srpsko-hrvatske granice iznosi oko 45 milijuna eura, objavila je u četvrtak Radiotelevizija Vojvodine (RTV).

Bačeno je i 120 tona propale hrane, no ta bi brojka o nastaloj šteti mogla biti i veća jer još stižu podaci, prenosi RTV saznanja iz Upravi carine Srbije.

Pročitajte i ovo Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

"Da apsurd bude veći, tom količinom hrane migranti su se mogli hraniti bar mjesec dana, izračunali su domaći špediteri", navodi RTV.

Po njihovoj računici "više od 8.000 šlepera je danima bilo zarobljeno, a u brojku ne ulaze takozvani šleperski dani i dnevnice koje su vlasnici šlepera morali platiti dok su vozila stajala".

Srbijanski ministar pravosuđa Nikola Selaković u srijedu je izjavio da se država Srbija ne može žaliti nijednom sudu za štetu koju je pretrpjela zbog nedavnog zatvaranja hrvatske granice.

On je dodao da eventualne sudske sporove mogu pokrenuti pravne osobe, poduzeća i gospodarska društva koja su tim zatvaranjem bila oštećena. Promet putničkim i teretnim vozilima između Srbije i Hrvatske bio je obustavljen od 18. do 25. rujna zbog migrantske krize.

Srbijanski gospodarstvenici su od državnih tijela Srbije tražili da se Hrvatska tuži zbog pretrpljene štete izazvane zabranom prelaska granice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene