Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Helikopteri u akciji

Drama na Bjelašnici: Planinare zatrpala snježna lavina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spasioci su nešto poslije 17:30 počeli transport trojice planinara koji nisu životno ugroženi nakon što ih je zatrpala lavina na planini Bjelašnici nedaleko od Sarajeva.

"Transport je krenuo. Dva helikoptera će planinare prevesti do Sarajeva", rekli su za HINA iz Gorske službe spašavanja Sarajeva.

Sugovornik nije mogao potvrditi kakvog su stupnja ozljede planinara, no dodao ja da ozljede nisu opasne po život. Nezgoda se dogodila u popodnevnim satima kada je snježna lavina zatrpala trojicu planinara. Na sreću nisu smrtno stradali te su se uspjeli sami izvući iz snijega.

  Pročitajte i ovo Snijeg na cesti foto i video Sniježno nevrijeme okovalo SAD: Kaos u prometu, stotine tisuća ljudi bez struje...

Pročitajte i ovo Snijeg u Grčkoj - 2 Zamateni Snijeg na Mediteranu: Zbog hladne fronte ponegdje ih zamelo i do tri metra snijega

Lokalni su mediji isprva javljali da je među zatpanim planinarima Dino Kasalo, autor brojnih dokumentarnih filmova, te njegova supruga, što smo i mi prenijeli na našem portalu. Ta se informacija pokazala netočnom, pa smo ispravili informaciju u članku.

Kasalo je kasnije na Facebooku potvrdio da on i supruga nisu bili taj dan na Bjelašnici, nego nekoliko dana ranije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene