Obavijesti Video Pretražite Navigacija
30.000 testova

Kaos s testiranjima pokušavaju suzbiti uvođenjem mini punktova: ''Vidjet ćemo hoće li ih biti dovoljno''

Raste broj osoba koje se trebaju testirati, a Osječko-baranjska županija zbog toga je osigurala svojevrsne izdvojene mini punktove.

U osječkom naselju Retfala se moglo testirati do 14 sati. ''Izdvojenih punktova u Domu zdravlja OBŽ je šest. Valpovo, Donji Miholjac, Našice, Beli Manastir, Đakovo i Osijek'', pojasnila je u razgovoru s reporterkom Marinom Bešić Đukarić, ravnateljica Doma zdravlja Osječko-baranjske županije Justinija Steiner.

Ovo je tek prvi tjedan testiranja. ''Vidjet ćemo hoće li ih biti dovoljno, postoji mogućnost otvaranja dodatnih punktova'', kazala je Steiner te dodala da imaju dovoljno testova, njih 30.000 preuzetih iz županijskog zavoda za javno zdravstvo, što bi trebalo biti dostatno za početak. Ima i dovoljno osoblja.

''U ponedjeljak smo krenuli s narudžbama za testiranje. Testiranja će se obavljati po narudžbama pacijenata'', rekla je Steiner u Vijestima Nove TV te dodala da su termini  za srijedu popunjeni.

Pročitajte i ovo Nataša Ban Toskić ''Prebacuje odgovornost'' Žestoki odgovor ministru: "Ljudi su krivi jer se ne pridržavaju mjera, iako su gotovo nikakve. Mi smo krivi jer ukazujemo na probleme..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna LAŽNA SIGURNOST Splićanin triput negativan na kućnom testu, a onda je uslijedio šok: "Zarazio sam sina, suprugu, punicu..."

Broj pacijenata je na punktovima ograničen, da se ne bi stvarale gužve. ''Na osječkom punktu testiranja će se vršiti svaki dan do 14 sati sigurno, a neke dane i poslije podne. Na ostalim punktovima će se testirati po rasporedu koje su dobili liječnici obiteljske medicine'', pojasnila je Steiner.

Pacijenti su na punktovima izdvojeni. ''Da ne bi dolazilo do rizičnih kontakata, međutim dio liječnika, trećina, je pristala testirati brzim antigenskim testovima u svojim ordinacijama. To su liječnici koji imaju više prostora i mogu se organizirati'', zaključila je Steiner.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene