Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Križ potencijalno uznemirujuć

Španjolci za zabranu raspela u školama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska je napravila prvi korak prema zabrani raspela u školama nakon što je u srijedu navečer odobrena parlamentarna inicijativa kojom se traži od vlade da primijeni sudsku praksu Europskog suda za ljudska prava (CEDH).

Nakon što je majka jednog talijanskog školarca podnijela tužbu zbog raspela u razredima, Sud koji zasjeda u Strasbourgu osudio je početkom studenoga Italiju zbog prisutnosti raspela u razredima, obrazlažući da je to suprotno pravu roditelja na obrazovanje djece prema svom uvjerenju i pravu djece na slobodu vjeroispovijesti. Suci su ocijenili da se križ može među djecom svih dobi lako protumačiti kao vjerski znak, potencijalno uznemirujući za učenike drugih vjeroispovijesti ili ateiste.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Avioni F-35 Tužba protiv Vlade Nizozemski sud zabranio prodaju Izraelu dijelova za jedan od najnaprednijih borbenih aviona

Španjolska inicijativa koju su pokrenuli zastupnici male katalonske stranke ljevice ERC, odobrena je pred parlamentarnim povjerenstvom s 20 glasova za i 16 protiv, uz podršku zastupnika Socijalističke stranke i Galjeza iz BNG. Glavna oporbena stranka - Narodna stranka - glasovala je protiv. Zastupnici ERC-a najavili su dan nakon što je Italija osudila CEDH namjeru da se založe za tu inicijativu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene