Objavljene su dramatične snimke s kruzera koji je u subotu u blizini norveške obale poslao poziv u pomoć nakon što su mu otkazali motori.

Galerija


Veliki valovi ljuljaju brod u kojem se stvari pomiču s jedne na drugu stranu, dok ljudi pokušavaju ostati pribrani.

Vezani članci Migranti na brodu (Foto: AFP) Maroko: Iz Sredozemnog mora spašeno 70 migranata, sedmero mrtvih Uljanik (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Uljanik izgubio milijunski posao, Norvežani otkazali gradnju broda

Od 1373 osobe koje su bile na kruzeru nakon što je u subotu poslao poziv u pomoć, s plovila ih je u nedjelju prijepodne evakuirano gotovo 500, mahom starijih putnika. Ostali su u kruzeru pristali na obalu.

Podsjetimo, služba za morska spašavanja rekla je kako je brod Viking Sky s oko 1,3 tisuće putnika i članova posade poslao poziv upomoć jer se počeo kretati prema kopnu i zbog snažnog vjetra i visokih valova postojala je mogućnost da udari o stjene.

Posada je kasnije uspjela pokrenuti jedan motor, a brod se usidrio oko 2 kilometara od kopna. U nedjelju je započeo svoj put prema luci.

Kruzer Viking Sky koji je pretrpio kvar motora u opasnim vodama blizu Norveške u nedjelju u kasnim poslijepodnevnim satima se bez problema vratio u najbližu luku zahvaljujući akciji spašavanja kada je bio na rubu katastrofe.

Važan životni trenutak plesne partnerice Slavka Sobina: "Majka je dočekala, a mislila je da neće"

U Beogradu još jedan prosvjed protiv vlasti: "Nužno je da se građani Srbije oslobode pritiska pod kojim žive"