Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žale se mušterije

Ne žele da ih se povezuje s Rusijom; Avioprijevoznik mijenja logo na avionima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Dok traje rat u Ukrajini, japanska zrakoplovna tvrtka mijenja svoj dizajn na repovima aviona. Prije su imali veliko "Z".

Tvrtka Zipair, podružnica Japan Airlinesa, najavila je da će od 18. lipnja ukloniti slovo "Z" s repa svojih aviona i zamijeniti ih geometrijskim uzorkom kako bi izbjegla da ju se povezuje s ruskom invazijom na Ukrajinu.

Isprva su htjeli redizajniranjem loga obilježiti popuštanje pandemijskih ograničenja na putovanja, a predstavljen je na konferenciji na kojoj je najavljena nova ruta zrakoplovne kompanije od Tokija do San Josea u Kaliforniji.

No, predsjednik Zipaira Shingo Nishida je na konferenciji za novinare rekao da su klijenti Zipaira već stupili u kontakt sa zračnom tvrtkom i izrazili zabrinutost zbog logotipa avioprijevoznika koji se koristi od 2018. godine.

"Primili smo brojne komentare kupaca o njihovim osjećajima prema trenutnom dizajnu. Kao tvrtka javnog prijevoza, svjesni smo da je kako se dizajn može koncipirati na negativan način", potvrđeno je za CNN iz tvrtke.

Pročitajte i ovo Igor Dekanić KAKO ZAUSTAVITI CIJENE Stručnjak o mogućnostima za smanjenje cijene goriva te može li litra ići i do 50 kuna: "Ako potraje rat u Ukrajini..."

Pročitajte i ovo Kremlj rastu napetosti Rusija oštro zaprijetila Europi: "Nestat ćete u nuklearnoj apokalipsi. Provocirate nuklearni rat..."

Slovo "Z"  postalo je simbol ruske invazije na Ukrajinu. Prvo je bilo ispisano na oklopnim vozilima, a onda se proširilo po javnom prostoru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene