Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rastu napetosti

Rusija oštro zaprijetila Europi: "Nestat ćete u nuklearnoj apokalipsi. Provocirate nuklearni rat..."

Kremlj
Kremlj Foto: Afp
Vjačeslav Volodin, šef ruske državne Dume, uputio je oštre prijetnje Europi.

Rusija je poručila kako će Europa nestati u nuklearnoj apokalipsi ako Zapad nastavi slati projektile Ukrajini. Vjačeslav Volodin, šef državne Dume, prijetnju je uputio nakon što je poljski ministar vanjskih poslova Radoslaw Sikorski rekao da bi zapadni saveznici mogli poslati dodatno oružje u Kijev.

"S ovakvim zastupnicima Europljani će imati puno ozbiljnije probleme od onih sa kojima su već danas suočeni. Sikorski provocira nuklerani sukob u središtu Europe. U slučaju da se ispuni ono što je rekao, Europa neće postojati", rekao je Volodin.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini 111. dan rata Snažne eksplozije na ruskom tlu: Ukrajinci raketirali vojnu bazu u Rusiji

Pročitajte i ovo Prosvjed u protiv kupovanja ruske nafte većina u EU-u Rat im se isplati? Pogledajte koliko je milijardi Rusija zaradila na izvozu nafte od napada na Ukrajinu

Sikorski je rekao kako je ruski predsjednik Vladimir Putin prekršio Budimpeštanski memorandum o jamstvu sigurnosti iz 1994., koji "opravdava zapadnu isporuku naoružanja", piše Daily Mail.

Ukrajina je odustala od svog nuklearnog oružja preostalog nakon raspada Sovjetskog Saveza i pridružila se Ugovoru o neširenju nuklearnog oružja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene