Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio u Zemuniku

Milanović o cijeni benzina: "Rast cijena neće stati. Benzin neće više nikad biti jeftin"

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti dodjele letačkog znaka vojnog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kadetima 26. naraštaja u Vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku. Tom je prilikom odgovarao na pitanja novinara.

O statusu Ukrajine i Moldavije kao kandidatu EU-a kaže kako je to jednostavno nemoguće, ako se i BiH ne uključi u cijelu priču.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Rusija usred noći udarila na Ukrajinu: Poslano 12 dronova i krstareća raketa, brzo stigao odgovor Premijer Andrej Plenković Nakon sastanka Plenković pozvao Milanovićeve suradnike: "Ako ostanu s njim - njihov kredibilitet je vrijedan nuli"

"Ja sam za to da se cijeloj BiH da taj signal da su dobrodošli. Bit će im jako teško, da kažem nemoguće, objasniti kako Ukrajina i Moldavija mogu biti kandidati u teškom stanju u kojem se nalaze, a BiH - ne može", rekao je i dodao: "Te priče da je Europska komisija nešto predložila - to mačku o rep".

"Netko drugi - Macron, Scholz je odlučio ili su se uskladili da se nastupi prema Ukrajini i Moldaviji na prijateljski i otvoren način i to je u redu, ali Hrvatska, po meni, ne može nikako", kazao je Milanović i dodao da je to tako dok se u taj krug ne doda i BiH kao kandidat.

"Ako je ne stavimo kao kandidata, onda je jasno da je ne percipiramo kao državu. BiH, zemlju u kojoj nema oružja ni rata, nema teritorijalnih sporova, njih sad preskočiti - to bi nalikovalo sadizmu", rekao je.

"Oni su Europa, naši su susjedi, to je država s kojom imamo 1000 km granice. Članica smo EU-a i NATO-a, pa valjda se i nas nešto pita. Vidim da su i reakcije u Sarajevu, među ljudima koji me inače nesmiljeno kritiziraju - njihove reakcije nisu bile loše. Očekujem da se premijer i hrvatska Vlada zauzmu", objasnio je Milanović.

O novoj odluci Vlade

Komentirao je i fiksiranu cijenu goriva. "Bolje ikad nego nikad. Vlada je to mogla napraviti i ranije. Bili su neki razlozi zbog kojih bih i ja to prolongirao, sad ih više nema", rekao je.

"Euro je manje - više siguran, kakogod se bude djelovalo - dobro je, dok ovaj val poskupljenja ne prođe", dodao je.

"Dok rat ne završi i stvari se ne smire, možemo očekivati da rast cijena neće stati. Benzin neće više nikad biti jeftin, a neko vrijeme ćemo se morati naviknuti na plaćanje malo više", zaključio je Milanović.

Milanović u Zemuniku sudjelovao je na svečanosti dodjele letačkog znaka vojnog pilota HRZ-a kadetima 26. naraštaja. Svečanost se odvija u Vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene