Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodrli u Homsu

Sirijska vojska guši prosvjede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijska vojska prodrla je u oporbene četvrti industrijskog grada Homsa, u središtu Sirije, i nastavila operacije u Baniji, na mediteranskoj obali, potvrdili su borci za ljudska prava.

Vojska koja od petka tenkovima zauzima položaje u središtu Homsa, 160 km sjeverno od Damaska, prodrla je u subotu navečer i nedjelju u zoru u nekoliko četvrti koje drži protivnici režima Bašara al-Asada, poput Bab Sebe i Babe Amra, nakon što su prekinuli dovod struje i telefonske veze.  U obje se četvrti čula pucnjava teških strojnica. Prema video snimci objavljenoj na Youtubeu vide se kamioni puni vojnika kako se kreću noću prema Bab Sebi.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

>> Sirija: Vojska ubila šestero ljudi

Prema organizaciji za ljudska prava Insan, 16 prosvjednika ubijeno je u petak u Homsu kad su snage sigurnosti otvorile vatru na prosvjedni skup koji se kretao prema Bab Dreibu, u središtu grada. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene