Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog oštrog protivljenja invazije ruske vojske na Krimu, branitelji Majdana zaposjeli su rusku ambasadu, zahtijevaju da se zaustavi agresije koja je zavladala diljem Ukrajine.


Stotine stanovnika glavnog grada Ukrajine, Kijeva nalazi se ispred zgrade ruske ambasade, koju su kako navode ukrajinski mediji zaposjeli 'branitelji Majdana' koji zahtijevaju da se zaustavi provođenje agresije koja je zavladala diljem Ukrajine. Također napominju kako se oštro protive invaziji ruske vojske na Krim.

Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič doživio je infarkt?!

Vezani članci Slika nije dostupna 'Više od 30 separatista ubijeno u Slavnjansku' Slika nije dostupna Krim: Napadnut ukrajinski izviđački zrakoplov, Rusi pucali na misiju OESS-a

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je održao sastanak s članovima Vijeća sigurnosti Rusije, nakon kojeg je njegov glasnogovornik Dmitrij Peskov izjavio kako se na sastanku razgovaralo o stanju u Ukrajini, kao i o odlukama krimskog Vrhovnog vijeća o ulasku Krima u Rusku Federaciju.

Premijer Krima je početkom ožujka zatražio od ruskog predsjednika Putina da osigura mir u zemlji. Isti je taj dan Vijeće Federacije odobrilo naredbu ruskog predsjednika da se ruski vojnici presele na Krim, kako bi se zaštitilo stanovništvo poluotoka. Nakon čega se javio Peskov rekavši kako predsjednik Putin nikada nije izdao takvu naredbu, za implementaciju ruskih trupa na Krimu.

Američke sankcije ne obuhvaćaju Vladimira Putina

Putin je također izjavio kako ne planira poslati nikakve vojne trupe u Ukrajinu te je opovrgnuo navode koji tvrde kako su ruski vojnici blokirali niz strateških mjesta i objekata na Krimu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook