Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

SAD su u petak objavile uvođenje sankcija protiv sedam stranih poduzeća, među kojima protiv ruske aeronautičke tvrtke Suhoj, jer su Iranu dopremale dijelove koji se mogu iskoristiti u prozvodnji oružja za masovno uništavanje.


Rusko ministarstvo vanjskih poslova izjavilo je u petak da su američke sankcije "neprihvatljive" i "anakrone".

Vezani članci Iranski predsjednik Hasan Rohani i francuski predsjednik Emmanuel Macron (Foto: AFP) Francuska, Njemačka i Velika Britanija odbacili zahtjev SAD-a za ponovnim uvođenjem sankcija Iranu Veće kazne, manje nesreća na cestama - 2 Jesu li pomogle drastične kazne: Prošle godine na hrvatskim cestama poginulo je manje ljudi

- Takve sankcije koje je SAD jednostrano uveo protiv trećih zemalja i njihovih organizacija jesu očiti povijesni i pravni anakronizam", priopćilo je ministarstvo.

Uz tvrtku Suhoj, sankcije koje su stupile na snagu 28. srpnja, pogađaju rusku agenciju za izvoz oružja Rosoboroneksport.

Također su pogođene dvije indijske kompanije, Balaji Amines i Prachi Poly Products, Središte za genetski inženjering i biotehnologiju s Kube i dvije sjevernokorejske tvrtke, Korean Mining and Industrial Development Corporation (KOMID) i Korea Pugang Trading Corporation, objavio je State Department.