Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dodatne mjere

Rusija jača sigurnost svojih snaga u Siriji nakon američkog napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je poduzela dodatne mjere u cilju jačanja sigurnosti svojih snaga u Siriji nakon američkog napada krstarećim projektilima na sirijsku zračnu bazu, izjavio je u srijedu ruski ministar obrane Sergej Šojgu.

Američki napad na ruskog saveznika predstavlja stvarnu opasnost za ruske snage u Siriji, kazao je ministar obrane Sergej Šojgu na konferenciji o nacionalnoj sigurnosti u Moskvi. Nije, međutim, naveo koje je točno mjere Rusija poduzela kako bi dodatno zaštitila svoje snage na terenu.

Pročitajte i ovo Sirijski pobunjenici koje podržava Turska (Foto: AFP) Akciju nazvali "brutalnom agresijom" Sirija niječe da ju je Ankara informirala o napadu na Afrin Slika nije dostupna Svi protiv terorizma Rusija o borbi protiv IS: Potrebna međunarodna koalicija kao u Drugom svjetskom ratu

SAD je u znak odmazde za kemijski napad u kojem je poginulo više desetaka civila ispalio krsrtareće rakete na sirijsku vojnu bazu.

Rusija, međutim, tvrdi da iz te baze nije izveden napad kemijskim oružjem, a ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je na današnjoj konferenciji kazao da taj incident produbljuje jaz između Rusije i SAD-a.

"To umanjuje šanse za stvaranje šire protuterorističke fronte", kazao je Lavrov. Rusija je glavni saveznik režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene