Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad iz zraka

Najmanje 100 mrtvih, 400 ozlijeđenih u kemijskom napadu u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 100 ljudi poginulo je, a gotovo 400 zadobilo je respiratorne probleme u vjerojatnim kemijskim napadima u utorak u sjeverozapadnoj sirijskoj pokrajini Idlib koju drže pobunjenici, objavila je sirijska humanitarna organizacija, a prenosi Reuters.

 Broj mrtvih vjerojatno će biti i veći, ističe Savez organizacija za medicinsku skrb, koalicija međunarodnih humanitarnih organizacija koje financiraju bolnice u Siriji.

Pročitajte i ovo Plinovod Od padova kroz prozor do zatajenja srca Što se to događa u ovoj naftnoj kompaniji? Preminuo četvrti visokorangirani menadžer, svi umrli pod neobičnim okolnostima Slika nije dostupna Čekat će odobrenje kongresa Obama: Spreman sam za napad na Siriju kad god bude potrebno

"Užasan" kemijski napad izveden je iz zraka, rekao je posebni izaslanik UN-a za Siriju Staffan de Mistura.

De Mistura, koji sudjeluje na međunarodnoj konferenciji o Siriji u Bruxellesu, izrazio je uvjerenost da će Vijeće sigurnosti UN-a održati sastanak o tom napadu.

Istražitelji UN-a za ratne zločine poručili su u utorak da istražuju taj incident, kao i izvješća o napadu na bolnicu s ranjenicima.

UN-ovo istražno povjerenstvo za Siriju priopćilo je iz Ženeve da bi uporaba kemijskog oružja i namjerno ciljanje bolnica "bili ratni zločini i ozbiljno kršenje međunarodnog humanitarnog prava."

"Od najveće je važnosti da počinitelji takvih napada budu identificirani i da za njih odgovaraju."

(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene