Obavijesti Video Pretražite Navigacija
slijede nove sankcije

Dužnosnik američkog ministarstva obrane: Napredovanje ruske vojske gotovo je potpuno zaustavljeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusko napredovanje u Ukrajini gotovo je potpuno zaustavljeno, uglavnom zbog ukrajinskog otpora, prema riječima dužnosnika američkog ministarstva obrane koje u ponedjeljak prenosi BBC.

Prema navodima dužnosnika, nema znatnog napretka ruske vojske u Kijevu te su oružane snage zaustavljene kod zračne luke u Hostomelu sjeverozapadno od prijestolnice.

Dodao je da se konvoj od 50 do 60 vozila kreće prema Izjumu, gradu sjeveroistočno od Harkiva.

No zasad ništa ne upućuje na to da se ruska vojska osnažuje streljivom ili vojnicima, kazao je.

Dužnosnik je također kazao da u vojnoj bazi u ukrajinskom gradu Javorivu blizu granice s Poljskom, u kojemu je tijekom vikenda u ruskom napadu ubijeno najmanje 35 ljudi, nije bilo američkog vojnog osoblja, ugovornih djelatnika niti civilnih radnika američke vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zgrada u plamenu FOTOGALERIJA Potresni prizori spašavanja iz uništene stambene zgrade, dvije su osobe ubijene

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napredak vide i u SAD-u Neočekivani obrat u pregovorima? "Rusija već počinje konstruktivno razgovarati"

Paket vojne pomoći u iznosu od 350 milijuna dolara stigao je u Ukrajinu tijekom vikenda, no dodatnih 200 milijuna dolara za obranu još nije poslano, kazao je dužnosnik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene