Obavijesti Video Pretražite Navigacija
slijepi putnik

Letio za SAD bez putovnice, karte i vize pa ga pritvorili: Tvrdio da se ničega ne sjeća, stigla i presuda

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarac koji je putovao iz Danske u SAD bez putovnice, vize i karte proglašen je slijepim putnikom.

Sergej Vladimirovič Ochigava (46) je 4. studenog letio iz Kopenhagena za Los Angeles letom 931 Scandinavian Airlinesa i to bez karte, putovnice i vize. 

Prema federalnoj tužbi koju je podnio FBI, muškarac je rekao da se ne sjeća kako je prošao osiguranje u Europi te je optužen da je slijepi putnik.

Sada ga je porota osudila, proglašen je krivim da je bio slijepi putnik, piše u priopćenju Ureda državnog odvjetništva SAD-a u Središnjem okrugu Kalifornije. Suočava se s maksimalnom kaznom zatvora od pet godina.

Pročitajte i ovo Požar u Horvaćanskoj - 3 Intervencija u tijeku FOTO Gorio stan u Zagrebu: Pozvana hitna pomoć, jedna osoba se nagutala dima

Carinici su kod Ochigave pronašli ruske i izraelske isprave, a kada ga je FBI intervjuirao, rekao je da ima doktorat iz ekonomije i marketinga te da je radio u Rusiji kao ekonomist "prije puno vremena".

Dodao je da nije spavao tri dana, ne razumije što se događa te da nije bio siguran ima li avionsku kartu za dolazak u SAD, nije bio siguran ni kako je ušao u zrakoplov ili zašto je bio u Kopenhagenu. 

Pročitajte i ovo Vjekoslav Potočanac Potresna ispovijest Supruga HDZ-ovca privedenog zbog obiteljskog nasilja: "Pušten je iz pritvora, ne da mi da viđam djecu''

Posada leta je istražiteljima rekla da je tijekom polijetanja sjedio na sjedalu koje je trebalo biti slobodno, a onda je tijekom leta lutao po zrakoplovu i mijenjao sjedala te pokušavao razgovarati s drugim putnicima, ali su ga oni ignorirali, piše CNN.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene