Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potresna ispovijest

Supruga HDZ-ovca privedenog zbog obiteljskog nasilja: "Pušten je iz pritvora, ne da mi da viđam djecu''

Vjekoslav Potočanac
Vjekoslav Potočanac Foto: Facebook
Vjekoslav Potočanac, bivši ravnatelj požeško-slavonskog Zavoda za socijalni rad, koji je osumnjičen za obiteljsko nasilje pa pušten da se brani sa slobode, sada supruzi ne želi predati djecu.

Vjekoslav Potočanac, bivši šef Zavoda za socijalni rad u Požegi, koji je nedavno bio u istražnom zatvoru zbog prijave za nasilje u obitelji i povrede djetetovih prava, sada ne dopušta vlastitoj ženi da vidi njihovo četvero malodobne djece.

Iako je 23. siječnja trebao majci predati svo četvero djece, tek idući dan joj je pustio da preuzme samo najmlađe koje je tek navršilo godinu dana.

"Došla sam pred našu obiteljsku kuću, preuzeti djecu kako sam suprugu i najavila. Otvorio je vrata, u hodniku je bila i njegova odvjetnica koja mi je rekla da s djecom mogu razgovarati, ali da ih ne mogu dobiti.

Nakon toga u dogovoru s mojom odvjetnicom Anom Čulo zvala sam policiju, no nisu htjeli doći. Bila sam uporna, na kraju su ipak došli, kasnije je stigla i krim policija u civilu. Ušli su u kuću, razgovarali s Potočancem, izašli i rekli kako ništa ne mogu učiniti jer ne postoji sudska odluka o skrbništvu nad djecom.

Zvala sam Centar za socijalnu skrb u Virovitici, koji je nadležan za slučaj, ali nitko se nije javljao. Otišla sam kući bez djece", rekla je za Telegram potresena Antonija Potočanac.

  Pročitajte i ovo Ilustracija Resurs, a ne problem Svima su ih puna usta, a njih malo tko zaista sluša: ''Ključni problem mladih je zaposlenje, ali visina plaća nije primarni motiv''

Kaže kako ni ona ni policija ne mogu ništa jer nema sudskog rješenja o skrbništvu.

Supruga je optužila i za nametljivo ponašanje, jer joj šalje i desetak SMS-ova dnevno. Kazala je i zašto je prijavila supruga u prosincu 2023. godine.

U razgovoru za Telegram kaže kako je suprug imao njenu bankovnu karticu i pin i raspolagao novcem koji je ona zarađivala. Kaže da godinama trpi ekonomsko nasilje jer je Potočanac sav novac trošio na kockanje, a njoj bi dao dvjestotinjak eura mjesečno koje bi joj na kraju opet uzeo.

Tvrdi da je djecu prehranjivala uz pomoć rodbine, prodavala je nakit i odjeću, a u trgovini je znala uzeti i hranu na dug.

Optužbe za trošenje novca i kockanje protiv Potočanca već su ranije za DNEVNIK.hr iznijeli neki njegovi bivši kolege.

DNEVNIK.hr je kontaktirao odvjetnicu Vjekoslava Potočaneca Maju Nepehal, no ona nije htjela odgovoriti na navode Antonije Potočanac dok se, kako je kazala, ne savjetuje sa svojim klijentom, a što bi trebalo biti u roku dan, dva.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene