Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iran je odlučio kako bi bila dobra ideja poslati podmornicu i razarač u iste vode u kojima SAD i saveznici istovremeno održavaju pomorske vojne vježbe.


Iranska novinska agencija izvijestila je kako je njihova mornarica na pučinu poslala dorađene podmornice tipa Tareq-901 te razarač tipa Sahand, po direktnoj zapovjedi ajatolaha Alija Khameneija, prenosi Reuters.

Vezani članci Američki vojnici u Iraku, ilustracija Ubijen otac iranskog nuklearnog programa, izrešetali ga u štićenom vozilu. Vlasti poručuju: "Ovo je čin terorizma, osvetit ćemo ga" Borba u Siriji - 3 Rizik od eskalacije u Siriji "rast će iz sata u sat": Turska prijeti odmazdom zbog smrti vojnika

>> Saveznička armada okupila se u Hormuškom tjesnacu

Iranska podmornica Tareq, zapravo je ruske proizvodnje i pogoni je dizelski motor. Ta podmornica može nositi 18 torpeda, rakete zemlja zrak i podvodne mine. Mnogi vojni analitičari tu podmornicu klasificiraju kao protubrodsku, a ona svakako može ugledati akciju u Hormuškom tjesnacu.

Iranski nuklearni program i njegov napredak brinu Izrael, koji kontinuirano prijeti preventivnim udarom na Iran, a ovi zauzvrat prijete zatvaranjem Hormuškog tjesnaca, ukoliko dođe do tog napada. kako napetosti rastu, čini se kako obje strane osjećaju potrebu za pokazivanjem svoje vojne moći.

Zapovjednik islamske revolucionarne garde, Mohammad Ali Jafari, istaknuo je medijima kako Iran nije zabrinut provođenjem savezničke pomorske vojne vježbe 'International Mine Countermeasures Exercise 12'. 'To je obrambena vježba mi je ne doživljavamo kao prijetnju i ne odgovaramo svojom vježbom na nju', rekao je Jafari.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook