Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BiH vs. Hrvatska

Verbalni rat se zaoštrava: Komšić optužio hrvatske dužnosnike da "petljaju i lažu"

Željko Komšić (Foto: AFP)
Željko Komšić (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Željko Komšić (Foto: AFP) Željko Komšić (Foto: AFP) Foto: Afp Željko Komšić (Foto: STR / AFP) Željko Komšić (Foto: STR / AFP) Foto: STR / AFP +0 Željko Komšić (Foto: AFP) Galerija 1/3 >>
Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u četvrtak je dodatno zaoštrio verbalni rat kojega vodi s hrvatskim dužnosnicima poručivši kako "petljaju i lažu" i ponovivši pri tom optužbe da hrvatski policajci nezakonito upadaju na teritorij BiH.

Komentirajući izjavu predsjednika hrvatske vlade Andreja Plenkovića koji je ranije tijekom dana kazao kako žali zbog "pretjeranih reagiranja" s bosanskohercegovačke strane i poruka upućenih predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, Komšić je u izjavi za portal Klix poručio kako ga takve izjave ne zanimaju te kako od hrvatskih vlasti traži da prije svega osiguraju povlačenje svojih policajaca s teritorija BiH koji tamo navodno ulaze kako bi prisilno vraćali ilegalne migrante.

"Radi se o nedopustivom narušavanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta države Bosne i Hercegovine. Umjesto što traže ispriku zbog laži u koje su se zapleli njihovi dužnosnici neka narede povlačenje naoružanih policajaca s pograničnih predjela u Bosanskoj Krajini", Komšićeva je poruka.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Analiza Ivane Petrović ''Predsjednici su se u Izraelu svi ispričavali zbog teksta u Jerusalem Postu"

Pročitajte i ovo Željko Komšić (Foto: AFP) Pozvan na sastanak Hrvatski veleposlanik prenio Komšiću da predsjednica Grabar Kitarović nije dala sporne izjave

Predsjedatelj Predsjedništva BiH je ocijenio kako su problemi nastali zbog različitih interpretacija pisanja izraelskog "Jerusalem Posta" o ocjenama hrvatske predsjednice o stanju u BiH zapravo isprovocirani postupcima koji traju duže vrijeme i miješanjem hrvatskih dužnosnika u unutarnja pitanja BiH.

"'Tenzije su samo reakcije na nastupe visokih hrvatskih dužnosnika i zbog njihovog upletanja u unutarnja pitanja BiH. Pozivamo da odmah na najvišoj razini pristupimo rješavanju svih otvorenih pitanja između dvije susjedne i prijateljske zemlje", izjavio je Komšić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene