Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašna tuga

Jesu li bili uračunljivi? Poznati rezultati psihijatrijskog vještačenja ubojica malene Danke, ovo su idući koraci u istrazi

Osumnjičenik za Dankino ubojstvo uveden u dvorište kuće - 3
Osumnjičenik za Dankino ubojstvo uveden u dvorište kuće - 3 Foto: Telegraf
Dejan Dragijević i Srđan Janković prošli su tjedan proveli u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Beogradu gdje su prošli psihijatrijsko vještačenje. Osim ovog ključnog dokaza, čekaju se još rezultati DNK i GPS analiza, a tužiteljstvo će idući tjedan saslušati nove svjedoke.

Prošla su točno dva mjeseca od nestanka Danke Ilić (2) u Banjskom polju, tijelo nesretne djevojčice i dalje nije pronađeno. Slučaj još uvijek nije u potpunosti razjašnjen, a istraga je utihnula.

U međuvremenu, stigao je rezultat psihijatrijskog vještačenja koje je osumnjičene Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića proglasilo uračunljivima, piše Blic. Novi svjedoci bit će saslušani slijedeći tjedan u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru. Međutim, sada se s nestrpljenjem očekuju konačni rezultati DNK i GPS analiza, pri čemu jedan od ključnih rezultata predstavlja psihijatrijsko vještačenje osumnjičenih za ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić.

Dejan Dragijević i Srđan Janković prošli su tjedan proveli u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Beogradu i utvrđeno je da su uračunljivi.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić u UN-u: Glasanje o rezoluciji o Srebrenici - 2 Generalna skupština UN-a FOTO Bijesni Srbi dijele fotografiju Vučića u UN-u, ali svi gledaju ženu iza njega: "Najbolji opis ovog režima ikad. Slikovitije ne može"

Nisu pronađeni biološki tragovi Danke Ilić

Više javno tužilaštvo u Zaječaru dobilo je rezultate DNK vještačenja koji su pokazali da u automobilu, za koji se pretpostavlja da su ga osumnjičeni koristili kada su udarili Danku Ilić, nisu pronađeni njeni biološki tragovi.

Kako je istaknuo Miodrag Canović, tužitelj Višeg javnog tužiteljstva, pristigli rezultati predstavljaju samo jedan dio vještačenja, budući da se vještači veliki broj predmeta.

"Ovo je rezultat vještačenja dijelova stvari iz službenog automobila. Stiglo je samo prvih nekoliko izveštaja vještačenja koja je obavio Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, a očekujemo i izveštaj vještačenja s Biološkog fakulteta", rekao je ranije Canović.

U tijeku je i vještačenje kretanja vozila osumnjičenih na osnovi GPS uređaja, a zapisnik o tome tek se očekuje.

Pročitajte i ovo Cvijeće i svijeće u Banjskom Polju tihi krik Tužan prizor na mjestu gdje je mala Danka ubijena: Pogledajte što su ostavili uz cvijeće i svijeće

Pročitajte i ovo Danka Ilić Potvrdio načelnik policije Isplivali šokantni detalji posljednjih trenutaka male Danke: "Probudila se tijekom vožnje"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene