Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kod mostara

Jak potres u Bosni i Hercegovini, osjetio se i u Dalmaciji: ''Prilično snažan, dobro je ljuljalo'', ''Mačku uhvatila panika''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 11:45 Bosnu i Hercegovinu pogodio je potres 4,2 po Richteru.

Kako javlja EMSC, Bosnu i Hercegovinu zatresao je potres od 4,2 po Richteru, a epicentar je bio kod Blagaja, blizu Mostara.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 15 km jugoistočno od Mostara. Magnituda potresa iznosila je 4.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI stupnjeva EMS ljestvice.

Potres se dogodio 76 kilometara od Sarajeva i 69 kilometara od Dubrovnika.

''Bio je dobar i dug'', javljaju stanovnici koji su osjetili podrhtavanje. Neki navode da je bio prilično snažan, da se osjetio i bio jako glasan te da je trajao oko 5 sekundi. ''Zatreslo je pošteno u Mostaru'', ''Prilično snažan, dobro je ljuljalo'', ''Uhvatila mačku panika. Počela bježati iz kuće'', napisali su svjedoci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene