Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje odbijaju izbjeglice

Poljski ministar: Koliko europskih gradova mora postat meta terorističkih napada da bi se EU probudila?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljska vlada je zatražila od Europske komisije da obustavi pravni postupak protiv nje koji je pokrenut zbog odbijanja primanja izbjeglica na temelju kvota o njihovoj relokaciji.

Ukoliko Europska komisija ne prekine pravni postupak, Poljska je najavila da će svoj stav braniti pred Europskim sudom pravde, objavilo je u srijedu poljsko ministastvo vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione'' Viktor Orban - 1 Kritizirao EU Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su"

Poljska, Češka, i Mađarska protive se planu EU-a o relokaciji izbjeglica koje su smještene u Italiji i Grčkoj. Te tri države dobile su rok da do lipnja počnu primati izbjeglice ili će biti kažnjene. Budući da se to nije dogodilo, Europska komisija je u srpnju protiv tih država pokrenula pravni postupak.

Poljski ministar unutarnjih poslova Mariusz Blaszczak u srijedu je priopćio da je plan EU-a o relokaciji izbjeglica opasan. "Pariz, Stockholm, Bruxelles, Berlin, Manchester, Barcelona..., koliko još europskih gradova moraju postati mete terorističkih napada da bi se Europska unija probudila", upitao je poljski ministar Blaszczak. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene