Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poljska ne može prihvatiti migrante prema kvotama Europske unije nakon terorističkih napada u Parizu u petak, izjavio je u subotu novoimenovani poljski ministar za europske poslove Konrad Szymanski.


U komentaru objavljenom na novinskom portalu wPolityce.pl, koji naginje desno, Konrad Szymanski je rekao da se njegova dolazeća vlada nije složila s obvezom Poljske da prihvati određeni broj migranata u sklopu njihove relokacije prema kvotama unutar EU-a te da sada, "suočeni s tragičnim događajima u Parizu, mi ne vidimo političke mogućnosti da to provedemo".

ODGOVORNOST ZA NAPADE U PARIZU PREUZEO IS, JEDAN TERORIST IMAO SIRIJSKU PUTOVNICU Identificirani napadač od ranije je poznat sigurnosnim službama

Vezani članci Slika nije dostupna PORUKA IZBJEGLICA I MIGRANATA EUROPI 'I mi smo ljudi, i imamo ljudska prava. Trebali bi to znati' Slika nije dostupna 'RAZGOVARA SE O TOME' Europa planira uvesti porez solidarnosti?

Szymanski će preuzeti svoju ministarsku dužnost u ponedjeljak u sklopu vlade koju je sastavio prošlomjesečni izborni pobjednik, konzervativa i euroskeptična stranka Pravo i pravda (PiS). (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook