Policija u BiH, ilustracija
Policija u BiH, ilustracija Foto: Afp

Policija u tri kantona u BiH pretresa brojne lokacije. Privedeno je šest osoba.


Federalna uprava policije započela je veliku akciju pod imenom "Memory". Policajci pretresaju 11 lokacija u Kantonu Sarajevo, Tuzlanskom kantonu i Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Privedeno je šest osoba.

Vezani članci Udruga Prsten upozorila na probleme Poduzetnik kojem je Kalinić spasio život krajem prošle godine: "Zahvalan sam mu za cijeli život" Ministar sigurnosti BiH sastao se s Božinovićem Ministar sigurnosti BiH sastao se s Božinovićem: "Sve ću učiniti da BiH ne bude parking za migrante"

Avaz piše da se radi o kaznenim djelima udruživanja i zlouporabe položaja. Neslužbeno se doznaje kako su kaznena djela povezana s pojedinim muzejima. Jedan od objekata u kojemu policajci obavljaju pretres jest Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida u Sarajevu.

Privedeni su osumnjičeni da su nezakonito tiskali duple ulaznice za muzeje i prodavali ih, a novac zadržavali za sebe.

"Šest osoba koje su pod istragom sumnjiče se da su od srpnja 2017. godine tiskali duple ulaznice za Muzeje protiv čovječnosti i genocida u Sarajevu i Mostaru. Prodavali su ih, a novac od prodaje zadržavali su za sebe", potvrdila je glasnogovornica sarajevskog Tužiteljstva Azra Bavčić.