Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamjena identiteta

Policajci u potjeri za kolegom ubojicom upucali nevine ljude!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajci LAPD-a pucali su po nevinim civilima u potjeri za svojim bivšim kolegom kojeg se se sumnjiči za ubojstvo troje ljudi.

Policajci iz Los Angelesa i Torrancea u Kaliforniji sudjelovali su u dvije pucnjave za vrijeme potrage za svojim Christopherom Dornerom, bivšim policajcem kojeg se sumnjiči za tri ubojstva. Policajci su u dva navrata presreli vozila koja su bila slična Dornerovu kamionetu, piše Huffington Post.

Pročitajte i ovo Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao! Pucnjava u Maksimiru Pucnjava u Zagrebu Žena ubijena u Zagrebu: ''Upomoć, upomoć, tata je upucao mamu!''

>> VIDEO Skandal u policiji: Umjesto da dežuraju oni radili OVO!

Prvi incident se dogodio u blizini Hollywooda kada su policajci otvorili vatru na osobe koje nisu imale nikave veze s Dornerovim zločinima. Te su osobe hitno prevezene u bolnicu s ranama od metka. Druga pucnjava dogodila se samo 25 minuta kasnije, no u ovom slučaju nije bilo prijavljenih žrtava.

Na press konferenciji je načelnik losanđeleske policije izjavio kako se 'nažalost čini da je došlo do zamjene identiteta od strane policijskih službenika'.

Inače, Dorner (33) je bivši policajac koji je zbog nediscipline otpušten prije pet godina. Njegov osvetnički pohod počeo je prošli vikend u gradiću Irvineu kada je ubio Monicu Kwan (28) i njezina zaručnika koji radio kao zaštitar na sveučilištu. Monica Kwan bila je kći umirovljenog losanđeleskog policajca koji je Dornera zastupao u disciplinskom postupku koji je završio njegovim isključenjem iz policije.

U četvrtak je u oružanom sukobu ubio jednog policajca u Riversideu i ranio još dvojicu. Na internetu je objavio svoj manifest kojim je policiji najavio bespoštedan rat i dopisao imena nekih ljudi iz policije i pravosuđa koju je policija protumačila kao listu za odstrijel.

Policija je pretraživala područja oko skijališta na planini Big Bearu, 150 kilometara jugositočno od Los Angelesa, pošto je u blizini pronađen napušteni Dornerov kamionet. Njega, međutim, nisu našli.

'Čovjek je proglasio 'vendettu' svim snagama za provedbu zakona u južnoj Kaliforniji', rekao je na tiskovnoj konferenciji šef losangeleske policije Charlie Beck. 'On zna što radi. Mi smo ga uvježbali... bio je i vojnik. Situacija je vrlo zabrinjavajuća', dodao je.

Policija pretpostavlja da je Dorner, visok i krupan čovjek koji i svojom pojavom djeluje zastrašujuće, dobro naoružan. Potraga za njim proteže se na ogromnom području od San Diega, gdje je navodno primjećen u srijedu, sve do planina sjevernoistočno od Los Angelesa. Po broju uključenih ljudi, radi o najvećem lovu na nekog kriminalca u povijesti losangeleske policije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene