Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimile ih kamere

VIDEO Skandal u policiji: Umjesto da dežuraju oni radili OVO!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za radnog vremena nekoliko policajaca u Miamiju ignoriralo je svoje dužnosti, a umjesto toga bavili su se privatnim životom - kupovali si namirnice, provodili sate kod roditelja, ljubili se i grlili sa svojim boljim polovicama, ispijali kave...

Pred disciplinsku komisiju će cijeli odred policije Miami-Dade u Kendallu, a nekoliko je policajaca pred otkazom nakon što je CBS Miami izvijestio o jednom od najgorih kršenja dužnosti u povijesti te policije.

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

Primjerice, policajac Dario Scorrass snimljen je kako ispija kavu devet minuta dok je ignorirao poziv dispečera o onesviještenom petomjesečnom djetetu. S njim je kafiću sjedila njegova nadređena, narednica Jennifer Gonzalez.

>> Policajac kolegama krao odore pa ih prodavao preko eBaya

To nije jedini prekršaj narednice za koji unutarnja kontrola ima dokaz. Nju su kamere snimile i kako kupuje namirnice u trgovačkim lancima tijekom radnog vremena, u više navrata. Osim toga, nalazila se s dečkom i s njim provodila vrijeme upravo onda kada je trebala odgovarati na pozive dispečera. Narednica je također više sati za radnog vremena provela i u kući svojih roditelja u dijelu grada Cutler Rdiger, dok je trebala patrolirati Kendallom.

Policajac Scorras svoj intimni život nije želio prekidati ni za vrijeme dežurstva, pa je tako snimljen kako se ljubi i grli s djevojkom na parkiralištu dok mu je dispečer upućivao poziv o naoružanoj pljački na koji se policajac nije odazvao. Na poziv je odgovorio drugi policajac koji je bio mnogo udaljeniji od mjesta zločina.

Pratili ih i snimali

Problematični policijski odred nadzirao je Odjel unutarnje istrage, snimali su ih i pratili GPS uređajima kako bi provjerili što rade kada ne odgovaraju na pozive dispečera.

'Govorimo o krivotvorenju izvještaja, krađi vremena koje im nije pripadalo, jer su trebali biti raspoloživi svojoj službi tijekom dežurstva, a to nisu bili', rekao je bivši šef policije u Miamiju, Ken Harms. Ukupno je pet policajaca narednice Gonzalez uhvaćeno u ignoriranju poziva dispečera i za njih slijedi kazna. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene