Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jednom kada dobije za njega posebno dizajnirane motore, T-50 će navodno moći izvoditi manevre kakvi su u drugim zrakoplovima nezamislivi.


Rusko ratno zrakoplovstvo predstavilo je na međunarodnom moskovskom aeromitingu Suhoj T-50, borbeni zrakoplov pete generacije koji bi trebao zamijeniti Su-27 i MiG-29.

Vezani članci Izbjeglički kamp (Foto: AFP) Crne brojke ruše sve rekorde: Trenutno je u svijetu čak 70 milijuna izbjeglica, samo 2018. u ratu je ubijeno ili ranjeno 12.000 djece Slika nije dostupna Iran pokazao svog "nevidljivog lovca" za koji mnogi stručnjaci tvrde da uopće ne leti

Zrakoplov je znatiželjne očekivano oduševio manevarskim mogućnostima, međutim Russia Today ističe da će najbolje tek doći jer će se u zrakoplov 2017. početi ugrađivati posebno za njega napravljeni motori koji će mu omogućiti da izvodi što niti jedan drugi borbeni zrakoplov na svijetu ne može.

Također, T-50 bi do 2020. godine trebao biti opremljen i sa svih 12 vrsta raketa (šest će ih biti spremno već do 2017.), koje će mu prema najavama omogućiti da se efektno obračunava s metama u zraku, na tlu, na vodi, ali i ispod nje (rečeno je da će moći gađati podmornice na dubini do 600 metara, op.a.)

Ruski T-50: To nije avion, to je više leteći robot

Neke će od tih raketa biti hipersonične, a zanimljivo je dodati i to kako će se dio njih nalaziti u unutrašnjosti zrakoplova kako ne bi utjecale na njegove takozvane 'stealth' karakteristike.

Zrakoplov će također imati potpuni digitalni sustav za navođenje raketa, što znači da će automatski otkrivati, klasificirati i pratiti mete pa će pilotu preostati tek da odluči hoće li napasti i kojim oružjem.

Pogledajte kakvim se to manevrima predstavio T-50, ali i otkrijte o njemu još tehničkih detalja kroz sljedeće dvije infografike - prva i druga.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook